Vakre Hardanger

Vakre Hardanger

Del turen med dine venner:
Med besøk på Rosendal Baroniet
AVREISEDATO 15.06.2020
VARIGHET 4 dager
PRIS Kr 7 300,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Hardanger er en opplevelse på våren. Men snødekte fjelltopper, isblå fjorder, flotte fossefall og epletrær i full blomst. Det blir besøk på Norges eneste Baroni – Rosendal. Her år vi en omvisning og spiser en deilig lunsj i «Drivhuset». I år har vi også lagt inn en tur til Bergen. Her får vi se kjente steder som fisketorget og den gamle Bryggen. Det blir også et besøk på Troldhaugen, Edvard og Nina Griegs hjem. I Tyssedal besøker vi kraftstasjonen. Vi får også høre mer om industrihistorien og kraftutbyggingen i Tyssedal. Vi skal bo på Sandven Hotell i Norheimsund, et ærverdig og sjelfullt hotell fra 1857.

TUREN HAR GARANTERT AVGANG!!!

 

Dag for dag

Dag 1: Til Norheimsund

Vi reiser fra Drammen forbi Hønefoss og videre mot Geilo. Det serveres lunsj på Gol. Her besøker vi også Gol Stavkirke som er en kopi av originalen som står på folkemuseet på Bygdøy.  Fra Gol fortsetter vi videre mot Geilo og over Hardangervidda til Eidfjord. Vi krysser Hardangerfjorden på den flotte Hardangerbroa og kommer til komunesenteret Norheimsund i Kvam Kommune. Her skal vi bo på ærverdige Thon Sandven Hotell 

 

Dag 2: Utflukt til baroniet i Rosendal

I dag skal vi besøke landets eneste baroni Rosendal. I 1658 sto det bryllup mellom Noregs rikeste arving og en stolt dansk adelsmann. Karen Mowat og Ludvig Rosenkrantz fikk gården Hatteberg i Kvinnherad i bryllupsgave, og her bygde de seg sitt vesle slott som de kalte Rosendal. Slottet sto ferdig i 1665. Kong Christian V av Danmark-Norge gjorde om godset til Lensbaroni i 1678. Frå 1745 var Baroniet Rosendal eid av slekta Rosenkrone, som i 1927 gav godset i gave til Universitetet i Oslo. Vi spiser lunsj i Rosendal og er tilbake i Norheimsund på ettermiddagen. Vi skal også besøke Steindalsfossen som ligger rett utenfor Norheimsund

 

Dag 3: Utflukt til Bergen

I dag reiser vi til vestlandetshovedstad Bergen. Vi kjører via Tysse og Trengereid til Bergen. På vei inn til sentrum stopper vi først ved Edvard Griegs hjem Troldhaugen. Her får vi en omvisning i hjemmet til Edvard og Nina Grieg. Villaen sto ferdig i 1885 og her bodde familien i 22 somre. Siden 1928 har stedet vært museum og besøkes av tusenvis av turister hver sommer. Vi reiser så inn til sentrum av Bergen. Her får vi se Fisketorget, den game bryggen og en rundtur på Nordnes. Lunsj på egenhånd. På ettermiddagen returnerer vi tilbake til hotellet vårt i Nordheimsund.

 

Dag 4: Norheimsund - Tyssedal - Hjemstedene

Etter frokost tar vi farvel med Norheimsund. Vi tar fergen over til Jondal og videre gjennom Folgefonna Tunellen til Odda og Tyssedal. Her skal vi besøke Norsk Vasskraft og Industristadmuseum. Her fortelles historien om hvor viktig vannkraft har vært for industrialiseringen i Norge, og plasseringen av den kraftkrevende industrien og hva den har betydd for bosetningen i landet. Muset holder til i den gamle kraftstasjonen i Tyssedal. Reisen videre går forbi Odda og Røldal. Dagens lunsj serveres på Haukeliseter før vi fortsetter over Haukelifjell og gjennom Telemark til våre hjemsteder.

AVREISEDATO 15.06.2020
VARIGHET 4 dager
PRIS Kr 7 300,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Hardanger
Avreisedato 15.06.2020 Varighet 4 dager
Pris Kr 7 300,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 050,-


Prisen inkluderer

3 netter på Thon Sandven Hotel

3 frokoster, 3 lunsjer, 3 middager

Besøk på Norsk Vasskraftmuseum i Tyssedal

Omvisning i Rosendal Baroniet

Omvisning på Troldhaugen

Utflukt til Bergen

Ferger over Hardangerfjorden

Bompenger

Reisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Julemarked i Schwerin Julemarked i Schwerin
AVREISEDATO 28.11.2020
VARIGHET5 Dager
Julemarked langs vinveien Julemarked langs vinveien
AVREISEDATO 07.12.2020
VARIGHET9 Dager
Julemarked i Magdeburg Julemarked i Magdeburg
AVREISEDATO 16.12.2020
VARIGHET6 Dager
Juletur til Straand Hotell Juletur til Straand Hotell
AVREISEDATO 23.12.2020
VARIGHET5 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: