GOTLAND

GOTLAND

Del turen med dine venner:
AVREISEDATO 09.08.2020
VARIGHET 7
PRIS 13 200,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Gotland ligger midt i Østersjøen, 9 mil fra svenskekysten og 13 mil fra Latvia. Til vanlig er det nærmere 58 000 fastboende personer på øya, men om sommeren mangedobles antallet. Gotland er nemlig et svært populært feriested. Den største byen, Visby, har en av verdens best bevarte middelalderbymurer. Visby har stått på UNESCOS verdensarvliste siden 1995. Byen var et fremtredende medlem i handelsforbundet Hansa på 1100- og 1200-tallet, og fortsatt er mange av datidens bygninger og kirkeruiner bevart.  

Visby er også en av byene i Sverige med høyest restauranttetthet, noe som lokker til mange kulinariske smaksopplevelser. Lam, fisk og lokalproduserte råvarer som asparges og trøffel er blant spesialitetene. Den gotlandske sommernatten er lang og lys. Da omgås barnefamilier med festsugne vennegjenger og forelskete par i alle aldre på Visbys gater. Hele atmosfæren oser av sommer og ferie, nesten som på kontinentet.  Ute på landet finner du ikke bare variert natur med karrige heier, skog og enger, men også over 90 middelalderkirker, fornminner fra vikingtiden og mengder av kunsthåndverkere av høy klasse.

Den nærmere 800 kilometer lange kysten har både langgrunne sandstrender, rullesteinstrender og strandenger. Øya er kjent for sine kalksteinpilarer, mektige steinformasjoner som havet og vinden har meislet ut. Klimaet er mildt med mange soltimer og varme høster. 

Dag for dag

Dag 1: Oslo - Sødertelje

Etter påstigning og fortsetter via Ørje og videre mot Karlstad. I Ørebro har vi dagens lunsj pause. På ettermiddagen ankommer vi Sødertelje for overnatting. Vi skal bo på Quality Hotel Park. Middag på hotellet.

 

Dag 2: Sødertelje - Visby.

Etter frokost tar vi plass i bussen og kjører ut til havnebyen Nynäshamn. Overfarten til Gotland tar 3 timer. På båten er det kafe slik at man kan kjøpe seg noe og spise. Vi legger til kai i Visby, hovedstaden på Gotland, På kaien møter vi vår lokal guide som tar oss med på en liten sightseeing i Visby. Store deler av rundturen foregår til fots. Etter sightseeingen sjekker vi inn på Scandic Hotell Visby, hvor vi skal bo i 3 netter .Hotellet ligger rett utenfor bymuren.mot fergeterminalen Så her er det lett adgang til Visby sentrum med butikker, kafeer og restauranter. (ca  10 minutters gange)

 

Dag 3: Utflukt på den sydlige delen av Gotland.

Etter frokost kjører vi langs den vakre kystveien, så langs syd man kan komme på øya. Ved Gotlands sydspiss ligger Hoburgen, en 35 meter høy klippe. Klippen består av fossilrik kalkstein med innslag av den røde såkalte Hoburgsmarmoren. Oppe på fjellet står fyret som ble bygget i 1846. Området rundt Hoburgen er en favorittplass for ornitologer, som hver vår og høst studerer trekkfugler på reise nordover eller sydover. I Kettelvik besøker vi steinmuseet. I gamle dager produserte man slipesteiner her. Slipesteinene fra Kettelvik ble eksportert rundt i hele Europa. Neste stopp er Bottarvegården, en typisk gråd fra 1600 tallet der husene ligger i tette klynger. På vei hjem til Visby blir det også et besøk i en av Gotlands merkeligste kirker. Kirken i Öja er kjent for den vakre Öjamadonnan og triumfkrusifikset. Kirken er fra 1200 tallet. Vi er tilbake i Visby på ettermiddagen.  Middag på hotellet.

 

Dag 4: Utflukt til den nordre delen av Gotland

I dag kjører vi nordover. Farö heter den lille øya på Gotlands nordspiss. Fergeturen ut til Farö tar bare 10 minutter. Her ute bor det 600 fastboende. Vegitasjonen på Farö består av krattskog, beitemarker og myrområder. Det var på Farø Bergmann hadde sitt sommerhus og bodde store deler av året.. Ved kysten finner man lange og flotte sandstrender. Vi spiser lunsj iløpet av dagen og returnerer til Visby på ettermiddagen.

 

Dag 5: Opphold i Visby

På tidligere turer til Gotland så har gjestene ønsket litt mere tid i Visby. Vi har derfor på de siste turene utvidet med 1 dag ekstra, slik at vi har en hel dag på egenhånd i Visby. Her kan man rusle ned i havnen. Utforske de sjarmerende gågatene i sentrum Sette seg ned på en uterestaurant og bare nyte livet.

Frokost og middag på hotellet.

 

Dag 6: Visby – Oskarshamn – Vänersborg  330 km

Vi spiser en god frokost og tar farvel med Gotland. Båtavgang fra Visby kl 07.30. På hjemturen skal vi seile til Oskarshamn som ligger litt lengre syd i Sverige. Overfarten tar 3 timer. Fra Oskarshamn reiser vi gjennom Småland og Vestra Götaland til Vänersborg hvor vi skal o på Rönnums Herregård. Middag serveres i restauranten.

 

Dag 7: LVänersborg – Hjemstedene 

Fra Lidköping reiser vi til Strømstad hvor vi tar båten kl 13.40. over til Sandefjord. Om bord serveres et deilig lunsjbord. Det er også muligheter til å handle tax-free på båten. I Sandefjord går vi igjen om bord i bussen og tar fatt på siste etappe til våre hjemsteder.

AVREISEDATO 09.08.2020
VARIGHET 7
PRIS 13 200,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Gotland
Avreisedato 09.08.2020 Varighet 7
Pris 13 200,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singelrom 4.200,-


Prisen inkluderer

Prisen Inkluderer:

 •  1 natt på Quality Park hotell Sødertelje
 • 4 netter på Scandic Hotell Visby
 • 1 natt på Rönnum Herregård i Vänersborg
 • Båt Nynäshamn – visby
 • Båt Visby Oskarshamn
 • Båt Strømstad Sandefjord.
 •  Byvandring i Visby med lokal Guide
 •  Dagsutflukt på Syd Gotland
 •  Dagsutflukt på Nord Gotland og Farö
 • 6 frokoster, 4 lunsjer og 6 middager
 • Bussreisen med Arne Johans Bussreiser
Lignende turer fra Arne Johans
Kroatia Kroatia
AVREISEDATO 03.10.2020
VARIGHET13 dager
Haugesund og Bergen Haugesund og Bergen
AVREISEDATO 04.10.2020
VARIGHET6 dager
Oktoberfest på Oset Hotell Oktoberfest på Oset Hotell
AVREISEDATO 16.10.2020
VARIGHET3 dager
Berlin Berlin
AVREISEDATO 21.10.2020
VARIGHET7 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: