Frankfurt

Frankfurt

Del turen med dine venner:
Tysklands finanshovedstad
AVREISEDATO 17.10.2018
VARIGHET 8 dager
PRIS Kr 13 800,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

En av de høyeste kontorbygningen i Europa (254 meter) hever seg opp i sentrum av Frankfurt, hjembyen til den mektige Bundesbank – Tysklands Sentralbank. Dessuten har byen, med sine 650 000 innbyggere, filialer til 390 banker fra andre deler av verden. Frankfurt er Tysklands veletablerte finanshovedstad. Det hele startet gjerne med familien Rotschild som stiftet Rottschildsbank i 1743. De håndterte finansene til mange av de europeiske kongehusene og spilte en stor rolle i finansieringen av Napoleons krigen. De mange skyskraperne langs elven Main har gitt opphavet til kallenavnet «Mainhatten». Nå dreier ikke alt seg om finans, noen av de beste museene i Tyskland finner du i Frankfurt. Byen er også fødeby til Goethe, som utvilsom er Tysklands største litterære skikkelse.    

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Her går vi ombord i Color Lines flotte cruiseferge, som har avgang kl 14:00. Innkvartering i 3 stjerners innvendige lugarer. Ombord får vi tid til å utforske dette spennende skipet eller slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til middag om kvelden.

 

Dag 2: Kiel – Frankfurt.  590 km

Vi legger til kai i havnebyen Kiel og setter straks nesen sydover. I vår behagelige buss passerer vi Hamburg og har dagens lunsjstopp rett nord for Hannover. Når vi nærmer oss Kassel endrer landskapet seg. Det blir mer kupert og åsene rundt er skogkledd. På ettermiddagen ankommer vi Frankfurt am Main hvor vi skal bo 4 netter på Mövenpick Hotell Frankfurt City. Hotellet har 4 stjerne og ligger i nærheten av sentrum.

 

Dag 3: Opphold i Frankfurt

Vi begynner dagen med en god frokost. Så skal vi ta Frankfurt i nærmere øyensyn. Lokalguide tar oss med på en rundtur i sentrum. Første delen går med buss. Vi komme forbi de store skyskraperne som omtales som Mainhatten og den gamle operaen. Vi skal rusle gjennom Altstad. Her finner vi både Pauluskirche, Nikolaikirche og St bartholomeus katedralen. På sydsiden av Main ligger bydelen man kaller for Sachsenhausen, som ikke må forveksles med konsentrasjonsleiren utenfor Berlin. I Frankfurt serveres det en spesiell type Eplevin. Som er tørr og sterk og den første slurken kan nesten ta pusten fra en. Vi spiser en felles lunsj. Etter lunsj går vi om bord i en av elvebåtene som tar oss med på en rundtur på Main – så får vi se byen fra elven. Vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen

  

Dag 4: Utflukt til Höchst

Höchst ligger 5 mil øst for Frankfurt og var hovedsete for det store kjemi og legemiddelfirmaet Hochst. Gjennom fusjoner og oppkjøp forsvant firmanavnet i 1999. Altstadt i Hochst er på 75000 kvm og har overlevd 2 store bybranner, 30 års krigen og under 2. verdenskrig ble kun 53 hus ødelagt. De er bygget opp igjen i sin opprinnelige stand. Et sjarmerende og uberørt Altstadt med flere flotte gamle bygninger som Justiniuskirche av karolingisk opprinnelse og det barokke Bolongaro-palasset. Palasset var tidligere hjemmet til italienske snusmakere. Tysklands nest eldste porselensfabrikk hadde også tilholdssted i Höchst.  Etter rundturen avslutter vi med felles lunsj i sentrum.  

 

Dag 5: Opphold i Frankfurt.

I dag har man dagen til fri disposisjon. Alle deltagerne får en museumsbillett som gjelder på 34 forskjellige museer. Så kan man besøket ett eller flere etter som interessen skulle være tilstede. Ellers kan man ta seg en lunsj på byens torg eller besøke en av kneipene i Sachsenhausen. Frankfurt byr på noe for enhver smak. På kvelden møtes vi til middag på hotellet.

 

Dag 6: Frankfurt – Osnabrück 380 km

Så tar vi farvel med Frankfurt. Ved stålbyen Siegen forlater vi Auto Bahn. Maleren Rubens ble født i Siegen og flere av hans malerier er utstilt i slottet som troner på en åskam over byen, med god utsikt utover Sieg-elven.  Vi fortsetter videre forbi Olpe og passerer innsjøen Biggensee, som er den største innsjøen i området. Landskapet varierer fra småkupert fjellterreng, via industriområder til de storslagne Lenne-fjellene. Vi passerer Möhne demningen som ble ødelagt av britiske fly natten mellom 16. og 17. mai 1943. Demningen ga etter og oversvømte store områder og kuttet vannforsyningen til industriområdet Ruhr. Demningen er repparet og danner et 10 km langt reservoaret som er et yndet sted for vannsports entusiaster fra hele Tyskland. Dagen lunsjpause blir i byen Soest. Dette var den viktigste byen i Westfalen og utnyttet til fulle sin plassering lang Hellweg.

Den gamle hovedveien som gikk tvers imellom Tyskland. Etter en deilig lunsj og opphold i Soest begynner vi på siste etappe opp til Osnabrück hvor vi skal bo på det flotte Steigenberger hotellet.

 

Dag 7: Osnabrück – Kiel 320 km

Turen går forbi Bremen, nordover mot havnebyen Kiel, hvor vi går om bord i Color Line, som seiler til Oslo.

 

Dag 8: Oslo - Hjemstedene

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 17.10.2018
VARIGHET 8 dager
PRIS Kr 13 800,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Frankfurt
Avreisedato 17.10.2018 Varighet 8 dager
Pris Kr 13 800,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 800.-
Singel lugar kr 1 200,-
Utvendig lugar kr 960,- pr lugar
Prisen inkluderer
 • Båtreisen Oslo – Kiel i dbl innvendig lugar
 • 4 netter på Mövenpick Hotell Frankfurt City i dbl rom
 • 1 natt på hotell Steigenberger i Osnabrück
 • 7 frokoster, 3 lunsjer, 7 frokoster
 • Lokalguide i Frankfurt
 • Museumsbillett til 34 museer
 • Besøk i Höchst
 • Båttur på Main
 • Veiavgifter
 • Reiseleder
 • Bussreisen med Arne Johans Bussreiser
Lignende turer fra Arne Johans
Vindistriktet Bourgogne Vindistriktet Bourgogne
AVREISEDATO 26.08.2019
VARIGHET10 dager
Lüneburg og Weltvogelpark Lüneburg og Weltvogelpark
AVREISEDATO 29.08.2019
VARIGHET6 dager
Belgia Belgia
AVREISEDATO 05.09.2019
VARIGHET9 Dager
Skei i Sunnfjord Skei i Sunnfjord
AVREISEDATO 08.09.2019
VARIGHET5 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: