Bornholm

Bornholm

Del turen med dine venner:
Solskinnsøya
AVREISEDATO 16.04.2019
VARIGHET 7 Dager
PRIS Kr 11 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

På sydspissen av Sverige finner vi Bornholm - en liten dansk øy midt i Østersjøen. Bornholm blir ofte omtalt som kontrastenes øy. Her skifter landskapet fra de flotteste sandstrender til klippe og granitt massiver som stuper rett i havet og i mellom dette finner vi en frodig og allsidig vegetasjon. I løpet av noen dager skal vi få med oss de fleste severdighetene på øya. Tvillingbyene Sandvig og Allinge, den sjarmerende lille byen Gudhjem, Hammershus festning og Østre Lars en av de særegne rundkirkene på øya. En dag tar vi båt ut til Christiansø – festnigsøya utenfor Gudhjem. På Bornholm dyrker man faktisk druer og produserer vin, dette hører vi mer om på Li Gadegaard. VI har en overnatting i Sverige på vei til og fra Bornholm

Dag for dag

Dag 1: Til Falkenberg

Etter opphenting forlater vi Oslo og kjører sydover Østfold og inn i Sverige. Vi stopper for lunsj i Håby før vi kjører over øyene Tjørn og Orust forbi Gøteborg til Falkenberg hvor vi skal overnatte. Middag på hotellet.

 

Dag 2: Falkenberg - Rønne.

Etter en god frokost tar vi plass i bussen og kjører over Hallandsåsen og til Sofiero Slott  Slottet ble bygged i 1864 av Kronprins Oskar og hans hustru Sophia. Da ekteparet ble kongepar ble slottet bygget om og fikk dagens utseende. Rundt slottet er en fantastisk park – den ble kåret til Europas vakreste park i 2010. Her finnes over 10000 rododendron planter. Vi får også servert lunsj i slottets kafeteria. Så fortsetter vi videre gjennom Skåne til Ystad hvor vi tar båten over til Bornholm. Her sjekker vi inn på Hotell Griffen som ligger i sentrum av Rønne ikke mange minuttene fra fergekaien. Middag på hotellet

 

Dag 3: Utflukt til Nord-Bornholm.

Etter frokost reiser vi ut med bussen og lokal guide. Vi besøker Hammershus festning som er Nord-Europas største forsvarsruin. Videre går turen via de koselige byene Sandvig og Allinge. Dagens lunsj spiser vi på Gudhjem Røgeri i Gudhjem Etter lunsj besøker vi Øster Lars, en av de karakteristiske rundkirkene på Bornholm. Vi kjører også gjennom Almenningen - Danmarks. 3 største skog. Middag på hotellet om kvelden.

 

Dag 4: Utflukt til Syd – Bornholm

I dag går turen til den sydlige delen av Bornholm. Vi skal se de fantastiske strendene på Dueodde – Bornholms sydspiss. Dagens lunsj inntar vi på Li Gadegaard. Her serveres en såkalt mormors lunsj og vi får også smake på produktene fra vingården.Vi besøker også de koselige byene Snogebæk og Svaneke. I Svaneke har man en populær dropsfabrikk – så en liten handel her er kanskje ikke så dumt.

 

Dag 5: Utflukt til Christiansø

Øst for Bornholm ligger festningsøyene Christiansø og Frediksø, som frem til 1800 tallet var Danmarks østligste flåtebase. Øyene oser av gode historier med vakre gamle hus, brosteinsbelagte gater, gamle kanoner på batteriene, fugler og hele atmosfæren hvor man føler at tiden nærmest er stoppet opp for mange år siden. Vi reiser med bussen fra hotellet til Gudhjem. Herfra tar vi båten ut til Christiansø. Velfremme får vi mer informasjon og tid til å se nærmere på dette sjarmerende stedet. Vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen. Lunsj serveres ute på Christiansø.

 

Dag 6: Bornholm - Kungälv

Vi spiser frokost og sjekker ut av hotellet. Båtavgang fra Rønne kl 10.30. Fra Ystad kjører vi nordover til Kungälv for overnatting.

Middag på hotellet

 

Dag 7: Til Hjemstedene.

Så er site dag på denne turen kommet. Vårt første mål er Strømstad. Her går vi ombord i Color Line sinde ferge til Strømstad. Ombord serveres det et deilig lunsjbord med varme og kalde retter. Ankomst Sandefjord kl 16. Når alle er på plass i bussen returnerer vi til våre hjemsteder.

AVREISEDATO 16.04.2019
VARIGHET 7 Dager
PRIS Kr 11 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Bornholm
Avreisedato 16.04.2019 Varighet 7 Dager
Pris Kr 11 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 2200,-


Prisen inkluderer

1 natt på Hotell i Falkenberg

4 netter på Hotell Griffen i Rønne

1 natt på Hotell i Kungälv

Båtreisen Ystad – Rønne t/r

6 frokoster, 4 lunsjer og 6 middager

Entre til Sofiero Slott

Vinsmaking

Program som beskrevet.

Lokal guide på Bornholm

Reisen i buss fra Arne Johans Bussreiser

 

Lignende turer fra Arne Johans
Påsketur til Minsk Påsketur til Minsk
AVREISEDATO 11.04.2019
VARIGHET12 dager
Blomstringstur til Holland Blomstringstur til Holland
AVREISEDATO 07.05.2019
VARIGHET8 Dager
Måløy og Stadt Måløy og Stadt
AVREISEDATO 20.05.2019
VARIGHET6 Dager
Hardanger Hardanger
AVREISEDATO 26.05.2019
VARIGHET3 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: