Vauldalen Fjellhotell

Vauldalen Fjellhotell

Del turen med dine venner:
AVREISEDATO 27.09.2021
VARIGHET 5 dager
PRIS Kr 9 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Vauldalen Fjellhotell ligger 1500 meter fra Svenske grensa, øst for Røros. Rett under de praktfulle Vigelfjella. Lokalbefolkningen kaller dette for Norges Tak. Entusiastisk personalet gjør alt for at du skal få noen opplevelsesrike dager. På kjøkkenet legger man vekt på hjemmelaget mat med lokale spesialiteter og tradisjonelle retter.

Dag for dag

Dag 1: Til Vauldalen

Etter påstigning går turen mot Minnesund, Elverum og videre opp igjennom Østerdalen. Lunsj serveres på Koppang. Vi passerer så Tynset og Røros før vi ankommer Vauldalen Fjellhotell. Her blir vi tatt imot av Jorid og hennes stab som driver stedet.

 

Dag 2: Tur til Femundshytten

Etter en tidlig frokost, er det avreise til Femundshytta. I dag er det bussen som bringer oss til Femundhytten Gård, hvor vi blir mottatt av Tommy og Chris. Vi får omvisning i den nedlagte smeltehytta og blir fortalt om livet på gården. Til lunsj får vi servert spekemat, skjørost og rømme. Før vi returnerer hjem etter denne spesielle dagen, blir det tid til musikk. Kveldens middag blir servert i spisesalen på hotellet, etterfulgt av dans i peisestua.

 

Dag 3: Tur til Brekken

I dag skal vi ta en tur i bygda vår Brekken. Vi kjører på nordsiden av Aursunden, og vårt første besøk er på 'Kalsa Gårdsbakeri'. I den 300 år gamle sommerstuggu får vi tid til den gode praten sammen med kaffe og hjemmebakt pjalt og lemse. Vi får også et innblikk i gårdens historie og tradisjoner. Videre går turen til Brekken, vi kjører forbi bortpå Moa. Den siste familien som bodde der, hadde sju barn. Det har blitt sagt av dem som bodde der: « Vi hadde lite, men nok til å ha det godt! Ikke fraus vi! Ikke svalt vi! På en av de gamle krambuene har tiden stått stille, og den fullverdige gamle butikken er som tatt ut av historien, og igjen åpnet i all sin sjarm og glans. Vår neste stopp er Skottgården, en gammel ferdas gård og skysstasjon. Det vil si at de hadde plikt på seg til å holde 4 hester til transport mellom Malmagen i Sverige og Jensvolden på vei mot Røros. Ole Peder besitter mye kunnskap om hest og hestetransport, og tar oss med på en reise i hvordan en ferdas gård ble drevet. Her får vi servert dagens lunsj med sjampagne og tradisjonsmusikk I kveld dropper vi finstasen og kjører hest og vogn til Volldalskoja. I et bygg i tømmer og sten, tuftet på gamle byggetradisjoner, blir det en helt spesiell stemning rundt bålet. Med felespill og visesang, serveres et utsøkt måltid fra fjellets eget spiskammer. Etter måltidet, serveres kaffe fra svartkjelen, før hestene tar dere med tilbake til hotellet. 

 

Dag 4: Tur til Sverige

Dagens utflukt går til vår Søta Bror. Vi besøker fjellmuseet i Funäsdalen og Ljusendals bruk, hvor vi får historien om Farups tid. Det blir også et besøk på Flatruset, som er et høyfjellsplatå 975 meter over havet. I Mittådalen Sameby er det utsalg av samesløyd og andre husflidsartikler. De som ønsker mer «svenskehandel» har muligheten i  Funäsdalen. I kveld dropper vi finstasen. Vi kjører med hest og vogn til Volldalskoja. I et bygg i tømmer og sten, tuftet på gamle byggetradisjoner blir det en helt egen stemning rundt bålet. Med felespill og visesang serveres et utsøkt måltid fra fjellets spiskammers. Etter måltidet serveres kaffe fra svartkjelen før hestene tar oss med tilbake til hotellet.

 

Dag 5: Vauldalen – Hjemstedene

Det blir en litt annen vei på hjemreisen. Etter Røros følger vi RV 26 mot Jordet og Trysil før vi igjen ommer ut på RV 3 ved Elverum.

AVREISEDATO 27.09.2021
VARIGHET 5 dager
PRIS Kr 9 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Vauldalen Fjellhotell
Avreisedato 27.09.2021 Varighet 5 dager
Pris Kr 9 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Tillegg singel rom kr 1 200,-


Prisen inkluderer

Prisen inkluderer:

4 netter i dbl rom på Vauldalen Fjellhotell

4 frokoster

5 lunsjer

4 middager

Program som beskrevet

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Hildesheim Hildesheim
AVREISEDATO 05.12.2021
VARIGHET6 dager
Julemarked i Rostock Julemarked i Rostock
AVREISEDATO 12.12.2021
VARIGHET5 dager
Juletur til Straand Hotell Juletur til Straand Hotell
AVREISEDATO 23.12.2021
VARIGHET5 Dager
Nyttårstur til Straand Hotell Nyttårstur til Straand Hotell
AVREISEDATO 29.12.2021
VARIGHET5 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: