Starnberger See i Bayern

Starnberger See i Bayern

Del turen med dine venner:
Liderhof Slott
AVREISEDATO 15.09.2019
VARIGHET 10 Dager
PRIS Kr 17 900
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Bayern er et paradis for turister. Alpenes høye fjell speiler seg i innsjøenes grønne vann. På denne turen bor vi ved Starnberger See og kommer også opp til Ammersee. Vi besøker noen av Bayerns flotte kirkelige bygg – som klosterkirken i Ettal og Klosterbryggeriet i Andechs. Ludwig den II bygget også mange flotte slott i Bayern. Denne gangen skal vi besøke Linderhof med sitt flotte parkanlegg og sin grotte. Underveis blir det besøk i to flotte byer Rothenburg Od der Tauber og Quedlingburg. Begge full av sjarm og historie. I tillegg kommer Richard Wagners Bayreuth. Vårt hotell ved Starnberger See har en stor SPA avdeling og svømmebasseng og ligger i landlige omgivelser. Her kan vi virkelig slappe av og nyte livet. – så bli med på en innholdsrik tur til Bayern

 

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Her går vi ombord i Color Lines flotte cruiseferge, som har avgang kl 14.00. Innkvartering i 3 stjerners innvendige lugarer. Ombord får vi tid til å utforske dette spennende skipet eller slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til middag om kvelden.

 

Dag 2: Kiel – Kassel 450 km

Etter en deilig frokost legger vi til kai i Kiel. Vi samles ved bussen og på raske motorveier går ferden sydover forbi Hamburg og mot Hannover. Vi stopper for lunsj ved Allertal. Dagens mål er Kassel. På slutten av 1700 tallet bygde man et stort slott og en flott park til kufürsten Wilhelm – derav navnet Wilhelmshöhe. Fra slottet og oppover danses det en akse og på toppen ligger Octogon kronet med en statue av Herkules. Fra statuen og nedover renner det kunstige fossefall. Etter besøket hos Herkules sjekker vi inn på Wyndham Garden Hotell.

 

Dag 3: Kassel – Starnberger See 530 km

Ny dag og nye muligheter. Vi tar oss raskt forbi Wurzburg til den kjente byen Rothenburg ob der Tauber. En praktfull by med det kjente julehuset. Her er det jul hele året. Vi må parkere bussen utenfor bymuren og rusler inn til sentrum. Lunsj på egenhånd før vi igjen samles ved bussen og fortsetter mot vårt bestemmelses sted Starnberger See og Hotel Residence Starnberger See. Hotellet ligger i landlige omgivelser en kort gåtur fra selve sjøen. Hotellet har også svømmebasseng, sauna og en stor og god SPA avdeling.

 

Dag 4: Utflukt til Andechs.  60 km

Vi våkner med flott bayersk natur rundt oss. I dag skal vi besøke Andechs Kloster. Her er det ikke bare det åndelige som gjelder. I klosteret har man lange tradisjoner med både eget bryggeri og eget brenneri. Så tidlig som i det 15 århundre sto det på medisinlisten i klosteret oppført «Aque vitea» (alkohol) som behandlingsform.  Vi får en omvisning både i klosteret og bryggeriet og spiser en felles lunsj før vi returnerer tilbake til vårt hotell. Så har vi ettermiddagen til å nyte hotellets fasiliteter.

 

Dag 5: Utflukt til Linderhof og Ettal  150 km

Linderhof er ett av slottene til eventyrkongen Ludwig den II. Det ligger i Ettal en times kjøring fra hotellet. Slottet ble først kjøpt av Maximilian den 2. og den avsides beliggenheten appellerte sterkt til Ludwig den2. I 1874 startet han ombygningen av den opprinnelige kongehytten til slottet vi skal se i dag. Det er også et flott parkanlegg rundt slottet med romantiske små bygninger. Blant dem Schwanen weiber, Venusgrotte og Marokkanisches Haus. På vei hjemveien besøker vi også den mektige klosterkirken i Ettal. Maria kirken og Benediktiner klosteret ble vigslet så tidlig som i 1330. Et mektig og flott byggverk. Vi skal også innom byen Oberammergau som er arrangør for de kjente Pasjonsspillene. Dette friluftsteateret blir fremført hvert 10 år som en takk for at byen unnslapp pesten i 1632. De neste spillene finner sted i 2020.

 

Dag 6: Båttur på Starnberger See

I dag skal vi på båttur på Starnberger See. Vi kjører inn til Starnberg. Her går vi om bord i båten som tar oss med på en rundtur på Starnberger See. Båten har avgang kl 10.35 og rundturen tar 3,5 timer. Vi er tilbake i Starnberg kl 14.05.  Vi spiser lunsj på båten.

 

Dag 7: Starnberger See – Bayreuth  270 km

Deilige dager ved Stranberger See er over. Vi tar farvell med hotell Residence etter frokost. Vi passerer Bayerns Hovedstad München og kommer til Richard Wagners Bayreuth til lunsj. Vi spiser en felles lunsj før vi møter vår lokal guide som tar oss med på en liten vandring i Bayreuth. Byen ble grunnlagt i 1231 og blomstret stort under markgrevense styre på 1600 og 1700 tallet. Spesiell i den anledninge var Friedrich der Grosse sin søste Wilhelmine. Richard Wagner bodde i byen fra 1872 og i dag arrangeres det årlig en stor operafestival hvor man fremører stykker av Wagner. Vi skal bo på Arvena Kongresshotell.

 

Dag 8:  Bayreuth – Braunschweig 390 km

På veien mot Braunschweig skal vi ha en god stopp i Quedlingburg som ligger i Øst-Harzen og ble i 1994 innlemmet på UNESCO`s verdensarvliste. Vi drar fra Bayreuth etter frokost og kommer til Quedlingburg på formiddagen. Vi spiser en felles lunsj på Hotell Zum Bären før vi får noe tid på egenhånd i denne sjarmerende byen. Fra Quedlingburg er det ikke lang opp til vårt bosted i Braunschweig.

 

Dag 9: Braunschweig – Kiel  300 km

Vår siste dag i Tyskland. Vi følger bundesstrasse nordover fra Braunschweig og stopper litt i Scharnebeck. Her kan vi få et glimt av den store skipsheisen som løfter båtene 38 meter til værs.

Så er det siste etappe opp til Kiel og båtavgang med Color Line sin båt kl 14.00.

 

Dag 10: Oslo - Hjem

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder

AVREISEDATO 15.09.2019
VARIGHET 10 Dager
PRIS Kr 17 900
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Starnberger See
Avreisedato 15.09.2019 Varighet 10 Dager
Pris Kr 17 900 Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 900,-
Singel lugar kr 1 200,-
Utvendig lugar kr 1 000,- pr lugar
Prisen inkluderer
Lignende turer fra Arne Johans
Sommertur til Oset Hotell Sommertur til Oset Hotell
AVREISEDATO 19.06.2019
VARIGHET5 Dager
Helgeland Helgeland
AVREISEDATO 27.06.2019
VARIGHET9 dager
Sør Vest landet, Flor og Fjære Sør Vest landet, Flor og Fjære
AVREISEDATO 10.07.2019
VARIGHET5 Dager
Legoland og Løveparken Legoland og Løveparken
AVREISEDATO 15.07.2019
VARIGHET4 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: