Påskemarked i Rostock

Påskemarked i Rostock

Del turen med dine venner:
AVREISEDATO 28.03.2018
VARIGHET 6 dager
PRIS Kr 9 975,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Handelstradisjonene i Rostock kan bringe oss tilbake til Hansatiden, da byen var den viktigste tyske havnebyen langs Østersjøen. Her hadde man forbindelser til Riga, Brugge og ikke minst Bergen. Vi har flere ganger gjestet byens julemarked og nå skal vi prøve en annen årstid og beslker byens tradisjonsrike påskemarked. Vi finner igjen mange av de samme bodene og vi anbefaler at du prøvesmaker på spesialiteter som Rauchwürst og Warnemünder Räucherfleisch. Vi reiser også på utflukt til Warnemünde. Et sommerparadis med flotte strender. I Rostock bor vi Hotell Steigenberger Sonne. Et flott 4* hotell midt i sentrum rett ved byens Rådhus og Neuer Markt. Fra Neuer Markt går byens gågate Kröplinerstrasse helt ned til Kröpliner Tor som markerer den andre enden på gågaten. Når vi i tillegg bruker Color Line fra Oslo til Kiel t/r så blir dette en behagelig påskereise med gode opplevelser.

 

Dag for dag

 Dag 1 Til Oslo

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Om bord får vi tid til å slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til felles middag i Grand Bufeet. Senere på kvelden anbefaler vi et besøk i Show Longe for å se på det fantastiske showet som vises to ganger hver kveld.

 

Dag 2: Kiel – Lübeck - Rostock  200 km

Frokost serveres om bord får ankomst Kiel kl 10. Etter tollklarering tar vi plass i bussen og setter kursen mot en annen berømt hansaby – Lübeck. Byen er kjent for sin Marsipan og har også en berømt rødvin som er lagret på eikefat. Fra bussparkering går vi sammen med vår lokalguide opp til senturm for en kort byrundtur. Lunsj på egenhånd. Til avtalt tid møtes vi ved bussen og fortsetter til vårt mål for turen, den største byen i delstaten Mecklenburg Vorpommern –Rostock. Middag serveres på hotellet.

 

Dag 3: Opphold i Rostock og utflukt til Warnemünde

På langfredag er påskemarkedet stengt så etter frokost møter vi vår lokal guide. Hun tar oss med på en liten rundtur i Rostock. Vi begynner med et besøk i Maria kirken, som ligger rett ved hotellet. Inne i kirken finner vi også det astronomiske ur som ble bygget i 1472 og vil vise rett klokkeslett, dag, dato, uke og stjernetegn frem til 2047. Vi går også forbi byporten Stein Tor og Universitetet. Rostock fikk universitet allerede i 1419. Her har i sin tid Tycho Brahe studert. Så tar vi plass i bussen og kjører ut mot bydelen Warnemünde som i DDR tiden var den viktigste havnebyen i landet. I dag er det en stor havn med rutetrafikk til Danmark, Sverige og Baltikum. I tillegg er det også en stor cruisehavn og et stort skipsverft her. Men det er nok det flotte strendene som trekker turistene til Warnemünde i dag. Edward Grieg tilbrakte også noen somre i Warnemünde. Vi spiser felles lunsj i Warnemünde. Vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen.

 

Dag 4: Påskemarked i Rostock

Etter frokost har man hele dagen til fri disposisjon. Hotellet ligger rett ved byens gågate Kröpliner Strasse. Kröpliner Strasse omkranses av hus fra 1600 til 1800 tallet og gaten fylles av salgsboder i forbindelse med påskemarkedet. Rett utenfor hotellet finner man Neue Markt og det rosa Rådhuset.  Ønsker du en utflukt kan vi anbefale et besøk i Rostock Zoo. Her er over 4000 dyr fra 380 forskjellige arter.

 

Dag 5: Rostock – Kiel 200 km

Etter frokost er det på tide å si farvel til Rostock for denne gangen. Vi tar plass i bussen og kjører mot Kiel hvor i igjen går om bord i color Line sin flotte båt. I dag vil vi også møte bussen som har vært i Romania på påsketur. Så det blir et lite gjensynstreff på båten. Kl 17. serveres det en deilig aftensbufeet i restauranten.

 

Dag 6: Til Hjemstedene.

Når vi seiler forbi Oscarsborg serveres frokost i skipets restaurant. Vi legger til kai i Oslo kl 10.00. og returnerer til våre hjemsteder.

AVREISEDATO 28.03.2018
VARIGHET 6 dager
PRIS Kr 9 975,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Rostock
Avreisedato 28.03.2018 Varighet 6 dager
Pris Kr 9 975,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 900,-
Singel lugar kr 2 200,-
Utvendig lugar kr 960,- pr lugar
Prisen inkluderer

Båtreisen Oslo – Kiel i dbl innv lugar t/r

3 netter i dobbeltrom påHotel Steigenberger Sonne i Rostock

5 frokoster

5 middager 

1 lunsj

Lokal guide i Lübeck.

Lokal guide på utflukt til Warnemünde

Besøk i Maria Kirka i Rostock

Veiavgifter og bompenger

Reiseleder

Reisen i buss fra Arne Johans Bussreiser

 

Lignende turer fra Arne Johans
Tallinn Tallinn
AVREISEDATO 16.12.2018
VARIGHET5 Dager
Juletur til Straand Hotell Juletur til Straand Hotell
AVREISEDATO 23.12.2018
VARIGHET5 Dager
Nyttårstur til Straand Hotell Nyttårstur til Straand Hotell
AVREISEDATO 29.12.2018
VARIGHET4 Dager
Gjensynstreff på Kielbåten. Gjensynstreff på Kielbåten.
AVREISEDATO 28.01.2019
VARIGHET3 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: