Mjøstårnet, Prøysen og Lillehammer

Mjøstårnet, Prøysen og Lillehammer

Del turen med dine venner:
Båttur med Skibladner
AVREISEDATO 19.06.2021
VARIGHET 4 dager
PRIS Kr 7 590,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

I mars 2019 åpnet det som ble verdens høyest hus bygd av tre. Bygget er 85,4 meter høyt, 18 etasjer. Det består av leiligheter, hotell og restaurant. Det er også et stort svømmebasseng i tilknytning til bygget som har fått navnet Mjøstårnet. Det ligger mellom E6 og Mjøsa. Tar man heisen til topps er det en flott utsikt fra takterrassen.  Det blir 4 dager med mange opplevelser. Vi nevner Båttur med Mjøsas hvite Svane - Skibladner, En times tur fra Hamar til Gjøvik. Vi besøker Maihaugen på Lillehammer et av Europas eldste friluftsmuseer. Her får vi et godt inntrykk av den bygg messige Norges historien. På Kjøretøyhistorisk museum finnes mange «god biter» å se på. På Hamer får vi en omvisning i ruinene av den ærverdige Hamardomen. Det nye glasstaket gjør at man før en fantastisk akustikk inne i de gamle ruinene. Tar vi med Jernbanemuseet og Skulpturmuseet Kistefoss så blir det nok å henge med på.

Dag for dag

Dag 1: Til Prøysen og Brumunddal

Etter påstigning forlater vi Oslo. Vi tar en stopp på Nebbenes for å strekke på bena og kanskje en liten kaffetår. Så går reisen videre forbi Minnesund og langs Mjøsa til Rudshøgda og Prøysenhuset. Vi får servert lunsj ved ankomst. Gode og mette får vi en omvisning i Prøysenhuset og et besøk i Prøysenstua, som var barndomshjemmet til vår folkekjære visesanger Alf Prøysen.  Så kjører vi ned bakken fra Rudshøgda til Brumunddal og sjekker inn på Mjøstårnet. Vi kan anbefale et besøk på takterrassen og nyte utsikten. På kvelden serveres en 3 retters middag i hotellets restaurant  

 

Dag 2: Opphold på Hamar

Ruinene etter Domkirken og Bispeborgen ligger der og minner oss om en svunnen tid hvor Hamar var et geistelig sentrum. I dag har begge fått en unik arkitektur som har skapt et nytt liv og ny funksjon. Siden 1896 har Norsk jernbanemuseum (NJM) hatt som oppgave å dokumentere jernbanens historie i Norge og dens rolle for utviklingen av det norske samfunnet. Museet ble startet av jernbanefolk og ligger i Hamar.

 

Dag 3: Utflukt til Lillehammer

Maihaugen på Lillehammer er et av de største og eldste friluftsmuseene i Europa. Maihaugen er et engasjerende museum som byr på både kulturopplevelser og familieaktiviteter. Vi besøker først Motorhistorisk museum på Øyer som åpnet for 2 år siden. Her er det mange flotte kjøretøyer å se på.  Her ligger også Norsk Veimuseum med aktuelle utstillinger. Så kjører vi ned til Maihaugen for lunsj og omvisning. Fulle av inntrykk returnerer vi til Brumunddal.

 

Dag 4: Brumunddal - Hjemstedene  

I Hamar går vi om bord i Skibladner som tar oss på en seiltur over Mjøsa til Gjøvik. Her møter vi igjen bussen Neste stopp blir Kistefossmuseet.Kistefoss Tresliperi ble stiftet i 1889 og er i dag et industrimuseum. Men skulpturparken med sine 45 skulpturer er kanskje bedre kjent nå. I fjor åpnet jo The Twist Gallery en kombinert bro og galleri som vrir seg over Randselva. Hjemturen går over Sollihøgda til Sandvika og videre til våre hjemsteder.  

AVREISEDATO 19.06.2021
VARIGHET 4 dager
PRIS Kr 7 590,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Prøysen og Mjøstårnet
Avreisedato 19.06.2021 Varighet 4 dager
Pris Kr 7 590,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Tillegg singelrom kr 1 200,-


Prisen inkluderer

3 netter på Wood Hotellet, Mjøstårnet

3 frokoster

4 lunsjer

3 middager

Entre og omvisning i Prøysenstua og Prøysenhuset

Tur med Skibladner fra Hamar til Gjøvik

Besøk på Kjøretøyhistorisk museum på Øyer

Besøk på Maihaugen

Besøk på Norsk Jernbanemuseum

Besøk på Domkirkeodden

Besøk på Kistefoss Museet

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Syd svenske høydepunkt Syd svenske høydepunkt
AVREISEDATO 21.06.2021
VARIGHET6
Savalen Fjellhotell Savalen Fjellhotell
AVREISEDATO 24.06.2021
VARIGHET4 Dager
Sør Vest landet, Flor og Fjære Sør Vest landet, Flor og Fjære
AVREISEDATO 28.06.2021
VARIGHET5 Dager
Atlanterhavsveien og Kristiansund Atlanterhavsveien og Kristiansund
AVREISEDATO 04.07.2021
VARIGHET6 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: