Paris
Bilde tatt i Paris

Paris

Del turen med dine venner:
Med utflukt til Versailles
AVREISEDATO 20.10.2021
VARIGHET 9 Dager
PRIS Kr 17 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Som Montesguie uttrykte det: «Frankrike er for franskmenn - Paris tilhører hele verden». Paris er ikke bare et resultat av det galliske folks kunst, arkitektur og håndverk, i all tid har Paris tiltrukket seg andre lands fremste personligheter som har vært med på å utvikle Paris til det den er i dag - nemlig «Byenes By». I hele 3 dager får vi oppleve kjente severdigheter som Sacrè Coure, Triumfbuen, Eiffeltårnet, Solkongen Ludvig den 14.`s slott i Versailles. Vi rusler rundt på Champs Elysees og i kunstner kvarteret Montmatre. Vi besøker kunstmuseet Louvre med sine kjente skatter. For å formidlet alle historien som finnes i byen har vi med oss Unni Martinsen som har bodd i Paris i en mannsalder. Hun har en enorm kunnskap om fransk historie, franskmenns vaner og levemåten i Paris. Hun følger med oss under oppholdet i Paris. Vi lover mange gode opplevelser i Paris!

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo

Etter påstigning reise vi inn til Oslo, hvor vi går ombord i Color Lines flotte tysklandsferge Båtavgang kl 14.00.. Ettermiddagen til egen disposisjon, i hyggelig atmosfære ombord blir vi kjent med nye turvenner. Om kvelden samles vi til felles middag.

 

Dag 2: Kiel – Cochem 620 km

Vi inntar en god frokostbuffet, mens vi nyter innseilingene til Kiel. Etter ankomst tar vi plass i bussen og ruller sydover på gode veier. Vi passerer Hamburg, Dortmund og kommer til den sjarmerende vinbyen Cochem som ligger ved elven Mosel

 

Dag 3: Cochem – Paris  510 km

På vei til Paris skal vi først besøke Reims og katedralen Notre Dame, hvor alle franske konger fra middelalderen og frem til 1825 er kronet. Reims ligger også i området Champagne som vel ikke trenger noen nærmere introduksjon. Vi ankommer Paris på ettermiddagen

 

Dag 4 Byrundtur i Paris

Vi begynner dagen med en rundtur i Paris. Vår lokale guide tar oss med rundt i verdensmetropolen. Det blir en tidlig start slik at vi kommer til Eifeltårnet før alle andre turister. Fra toppen har vi en fantastisk utsikt utover Paris. Vi fortsetter så videre mot  triumfbuen og concordeplassen. Mellom disse to punktene går den mest kjente gaten i byen Champss Elysees. Vi kommer forbi kunstmuseet Louvre, hvor Leonardo da Vinchis Mona Lisa henger. Så avslutter vi turen i kunstner kvarteret Montmartre. Her kan vi spise lunsj på egenhånd og nyte utsikten fra trappa foran Sacre Coeur. Så blir det en kjapp tur tilbake på hotellet før vi skal på et aftenscruise på Seinen med middag.

 

Dag 5: Utflukt til Versailles

I dag besøker vi solkongen Ludvig den 14. sitt enorme slott ute i Versailles. Dette var selve symbolet på eneveldige herskeres magt og rikdom. I 1661 bestemt kongen for å flytte hele hoffet med 20 000 ansatte fra Louvre og ut til Versailles. Vi får en rundtur i noen av de mange rommene på slottet. Slottet er omgitt av en fantastisk hage som vi også besøker. Vi er tilbake i Paris tidlig på ettermiddagen. Dagens middag skal vi spise i en koselig «røver»restaurant Nos Ancêtres Les Gauloise på  øya Ile Saint Louise.

 

Dag 6: Opphold i Paris

Le Louvre er et tidligere kongeslott som i dag er et av verdens største og kjente museum. Her kan man betrakte verker fra kjente kunstnere som Giotto, Leonardo da Vinci, Rafael osv.. Her finnes også et maleri alle har hørt om - nemlig Leonardo da Vinci`s Mona Lisa. Foruten alle severdighetene blir det også tid til å shoppe litt. Et besøk på det fasjonable handlesenterert Galerie La Fayett eller en av motebutikkene på Champs Elysses kan være verd et besøk. Føler man heller for bare å sette seg ned ved en av de mange restaurantene og kafeene og nyte livet, gjør man selvfølgelig det. I dag spiser vi middag på hotellet.

 

Dag 7: Paris –Osnabrück 680 km

Etter en god frokost på hotellet tar vi farvel med Paris for denne gangen. Vi reiser igjennom Belgia og Ruhr område før vi ankommer Osnabrück hvor vi skal bo på Remarque, Hotellet rett ved byens gå områder.

 

Dag 8: Osnabrück – Kiel  310 km

Etter frokost på hotellet pakker vi bussen for siste gang. Vi passerer raskt Bremen og Hamburg og videre til Kiel. Her venter Color Lines flotte båt på oss. Båtavgang kl 14. Vi møtes til felles middag på kvelden

 

Dag 9: Oslo - Hjemstedene

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder

AVREISEDATO 20.10.2021
VARIGHET 9 Dager
PRIS Kr 17 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Paris
Avreisedato 20.10.2021 Varighet 9 Dager
Pris Kr 17 900,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 2 900,-
Singel lugar kr 1 200,-
Utvendig lugar kr 1 100,- pr lugar
Prisen inkluderer

Prisen inkluderer:

Båtreisen Oslo – Kiel i dbl innv lugarer.

1 natt på Karl Müller i Cochem

4 netter på Hotell Le 209, Bercy i Paris

1 natt på Remarque Hotell i Osnabrück

8 frokoster, 3 lunsjer, 8 middager

Besøk i Notre Dame i Reims

Bysightseeing i Paris

Entre til Eifeltårnet

Båttur på Seinen

Entre til solkongens slott i Versailles

Entre til Louver

Lokal guide 3 dager i Paris

Reiseleder

Bussreisen med Arne johans Bussreiser

Veiavgifter

 

Lignende turer fra Arne Johans
Smalahovetur til Voss Smalahovetur til Voss
AVREISEDATO 08.11.2021
VARIGHET4 dager
Ullared Gekås varemagasin Ullared Gekås varemagasin
AVREISEDATO 15.11.2021
VARIGHET3 dager
Oset Høyfjellshotell Oset Høyfjellshotell
AVREISEDATO 22.11.2021
VARIGHET3 dager
Julemarked i Bremen Julemarked i Bremen
AVREISEDATO 25.11.2021
VARIGHET6 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: