Saltbyen Lüneburg

Saltbyen Lüneburg

Del turen med dine venner:
og Walserode Weltvogelpark
AVREISEDATO 29.08.2019
VARIGHET 6 dager
PRIS Kr 9 950,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Bli med oss til den fantastiske fugleparken Walsrode. Dette er en av de 10 største fugleparkene i verden når det kommer til antall arter. Her har man 650 forskjellige fuglearter og over 4000 individer. Alt presentert i en flott park med planter, blomster og vannarrangement. Turen inneholder også en tur med skipsheisen i Scharnebeck. Her løstes båten 38 meter til værs i Elben seitkanal, som gjør at båtene kan seile fra Elben og over i Mittellandskanalen. Vi besøker også Ebsdorf kloster og kanskje den rake motsetningen til kloster – Deutches Panzermuseum. Så avsluttes turen med en rundtur i Hamburg Havn. Vårt bosted på turen er i den gamle hansabyen Lüneburg som har basert sin rikdom på utvinning av salt. Dette er en kopi av ut i det blå turen i 2018 bare med litt endringer i bostedet.

 

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line sin terminal i Oslo. Her går vi ombord i Color Lines flotte cruiseferge, som har avgang kl 14:00. Innkvartering i 3 stjerners innvendige lugarer. Ombord får vi tid til å utforske dette spennende skipet eller slappe av i hyggelige omgivelser før vi møtes til middag om kvelden.

 

Dag 2. Kiel – Lüneburg 200 km

Etter en god frokost legger vi til i Kiel. Når alle er på plass setter vi kursen sydover langs A21 mot vår første reisemål, skipsheisen i Scharnebeck. Her blir kanalbåtene løftet 38 meter til værs. Slik at man forbinder skipstrafikken på Elben med Mittellandkanalen som er den lengste kunstige vannveien i Tyskland. Vi spiser felles lunsj i Scharnebeck. Etter lunsj går turen videre mot klosteret Ebstorf. Klosteret har en rik historie fra Reformasjonen og frem til i dag. Klosteret tok i mot ugifte kvinner fra borgerne rundt klosteret. Fremdeles er det en evangelisk nonneorden som holder til i klosteret. Vi får en omvisning i klosteret og den flotte klosterkirken. På ettermiddagen ankommer vi Lüneburg og sjekker inn på Seminaris Hotell hvor vi skal bo i 3 netter.

 

Dag 3: Utflukt til Walsrode Weltvogelpark  160 km

En times kjøring sydover finner vi Weltvogelparken i Walsrode. I over 50 år har parken begeistret fuglevenner fra hele verden. Man har over 4000 fugler som representerer cirka 650 arter. Her finnes fugler i alle størrelser, farger og noen merkelige utforminger.  Så dette er en av de 10 største fugleparkene i verden når det kommer til antall arter. I tillegg er det flott park med planter, fontener og blomster. I løpet av dagen arrangeres det flere typer show. Her får man se ørner og ugler som flyr. Sist fikk vi også se en fugleart som var spesialist på å ta livet av klapperslanger. Vi spiser felles lunsj i parken. Etter en dag i fugleparken returnerer vi tilbake til Lüneburg.

 

Dag 4: Opphold i Lüneburg.

Etter frokost reiser vi igjen sydover – denne gangen til Deutches Panzer museum. Her viser man frem pansrede kjøretøyer og stridsvogner fra 1914 og frem til mer moderne tid. Vi reiser så tilbake til Lüneburg Den flotte bindingsverksbyen som har bygd sin rikdom på salt. Byen står på en 4000 meter høy saltsøyle og man har utvunnet salt her helt siden år 986. På det meste var over 2000 mennesker engasjert med saltutvinning. I dag er saltproduksjonen historie og det nærmeste man kommer et byens Saltmuseum. Torget i Lüneburg heter Am Sande – en kuriositet for oss fra Sande. Lunsj på egenhånd i Lüneburg og ettermiddagen til fri disposisjon.

 

Dag 5: Lüneburg – Kiel  160 km

Rett nord for Lüneburg ligger Tyskland nest største by Hamburg. Vi kjører til Landungsbrücke her blir vi med en av båtene til Kaptein Schwarz på en times rundtur i Hamburg Havn. Vi får se Containerhavnen og har vi flaks er kansje et av de store linjeskipene på besøk. Disse kan frakte 20 000 containere. Vi seiler også forbi Elb philarmonien, fisketorget og deler av den nye bydelen Hafencity. Vel tilbake i bussen setter vi kursen mot Kiel og Color Line sin ferge til Oslo.

 

Dag 6: Oslo - Hjem

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder

AVREISEDATO 29.08.2019
VARIGHET 6 dager
PRIS Kr 9 950,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Lüneburg og Weltvogelpark
Avreisedato 29.08.2019 Varighet 6 dager
Pris Kr 9 950,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 100,-
Singel lugar kr 1 500,-
Utvendig lugar kr 1 000,- pr lugar
Prisen inkluderer

Båtreisen Oslo-Kiel t/r i dbl innv lugar

3 netter på Seminaris Hotell Lüneburg

5 frokoster

2 lunsjer

5 middager

Båttur i skipsheisen i Scharnebeck

Besøk Ebstorf Kloster

Besøk i Walsrode Weltvogelpark

Besøk på Deutches Panzermuseum

Båttur i Hamburg Havn

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Straand Hotell Telemark Straand Hotell Telemark
AVREISEDATO 10.06.2020
VARIGHET2 dager
Hardanger Hardanger
AVREISEDATO 15.06.2020
VARIGHET4 dager
Lofoten og Vesterålen Lofoten og Vesterålen
AVREISEDATO 24.06.2020
VARIGHET12 Dager
Innlandsbanen og Ofotbanen Innlandsbanen og Ofotbanen
AVREISEDATO 24.06.2020
VARIGHET12 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: