Kroatia

Kroatia

Del turen med dine venner:
Sjarmerende Porec
AVREISEDATO 19.09.2021
VARIGHET 13 dager
PRIS Kr 19 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Behagelige dagsetapper, bekvemme hoteller, hyggelig reiseleder, dyktige lokalguider, interessante utflukter, mye tid på egen hånd for de som ønsker. I år er vi tilbake i den sjarmernede byen Porec. En by vi kjenner fra mange besøk tidliger. Trange gater med mange restauranter og butikker. Hotellet ligger litt i utkanten av byen men en liten promenade langs vannet så er du der, eller du kan følge med traktor-toget som går med jevne mellomrom. Fra Porec reiser vi på forskjellige utflukter i området. Vi skal blant annet på trøffel safari. Her får vi se hvordan trøffel hundene lukter seg frem til trøffelen. Vi skal også besøke fjellbyen Motovun, som tilhørte Venezia helt frem til 1849. 

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo

Bussen starter i Skien og plukker opp i Vestfoldbyene, Drammen og Oslo før vi reiser ut fra Hjortneskaia med Color Line kl 14.00. Etter innsjekk er tiden fram til vi skal spise sammen til fri disposisjon.

 

Dag 2: Kiel – Leipzig  500 km

 Frokost om bord før vi går i land. Første etappe går til Leipzig i den østre delen av Tyskland.

 

Dag 3: Leipzig – St Johann im Pongau  630 km

Etter frokost reiser vi videre sydover mot Østerrike Vi passerer Nürnberg og München. Så går turen syd for Chimsee og inn i Østerrike ved Salzburg. Herfra er det ikke langt til skistedet St Johann i Pongau, hvor vi skal bo på Hotell Bruckenwirt.

 

Dag 4: St Johann i Pongau – Porerc 380 km

Siste etappen til Porec brytes opp av besøket i de kjente og berømte Postonjagrottene, Europas største dryppstensgrotter. Her skal vi også spise lunsj før vi reiser videre, for litt utpå ettermiddagen å sjekke inn på Hotel Valamar Diamant. Hotellet ligger rett syd for byen Porec. Det er cirka 1000 meter inn til sentrum og 250 meter til stoppestedet for turisttoget. Hotellet har utendørs og innendørs svømmebasseng og det er 200 meter ned til stranden. Stranden er steinete så vi anbefaler badesko. Hotellet har også et eget SPA senter med forskjellige massasje tilbud, badstu og jacuzzi. Vi spiser frokost og middag på hotellet.

 

Dag 5: Utflukt til Motovun og Trøffelsafari

Trøfler er kjent som en delikatesse. Vi reiser mot middelalderbyen Motovun. Byen ligger på en ås som dominerer dalen. Gamlebyen er fremdeles omsluttet av bymuren fra 1200 tallet. På 1400 tallet ble det bygget en ny mur rundt de nye bydelene. I dag er det en port som skiller den gamle og den nyere bydelen fra hverandre. Her opp i det kuperte ås landskapet driver man å leter etter trøfler. Vi får oppleve hvordan hundene arbeider og hva man ser etter for å finne trøflene. Dagens lunsj består selvsagt av trøffler. Vi skal også på vinsmaking og besøke vinkjelleren Benevenuti. Vi er tilbake på hotellet om ettermiddagen

 

Dag 6: Opphold i Porec

I dag har vi dagen på egenhånd. Noen vil kansje bare slappe av på hotellet. Bestille seg litt massasje eller ligge strekk ut ved bassenget. Vi anbefaler også en tur inn til Porec. En fantastisk koselig by med mange butikker og restauranter. Byen ligger på en odde slik at her kan du ikke få gått deg bort

 

 

Dag 7: Utflukt til Pula

Byen Pula er velkjent for sine praktfulle monumenter fra romertiden\. Vi kan nevne Sergii-buen, tempel Romae og Augustus og ikke minst Pula Amfiteater. Dette var et av de 6 største romerske amfiteatrene med plass til 23 000 tilskuere, og ble brukt til gladiatorkamper. Mye av byggverket står den dag i dag. I dag skal vi spise lunsj på en lokal bondegård. Her produseres egen vin og forskjellige kjøttprodukter.

 

Dag 8: Vinsmaking i Porec

I dag skal vi på en liten utflukt før lunsj. Vi besøker en produsent i Porec som lager vin og olivenolje pluss at man selger en del produkter fra andre øokale produsenter som ost og syltetøy. Vi får en omvisning og fortelling om de forskjellige produktene samt at det er litt smaksprøver. Noen vil kanskje bli igjen i Porec og spise lunsj. I kveld skal vi spise på en hyggelig restaurant cirka 35 minutters kjøring fra hotellet. Her blir det god mat og drikke samt litt sang og dans.

 

Dag 9: Båttur til Limfjorden og Rovinj

Vi går om bord i båten ved hotellet. og seiler syddover mot Rovinj. Den ene veien seiler vi innom Limfjorden som er den lengste fjorden i Kroatia. I Rovinj får vi litt tid på egenhånd før vi returenere tilbake til Porec. Det serveres lunsj på båten. I kveld har vi vår siste middag på Istria.

 

Dag 10: Vrsar – Kufstein  450 km

Etter frokost laster vi opp bussen og setter kursen nordover mot Kufstein som ligger på grensen mellom Østerrike og Tyskland. Vi kjører via Italia og Felber Tauern tunnellen.

 

Dag 11:  Kufstein – Braunschweig 710 km

I dag har vi en lang dag foran oss på Autobahn. Vi kommer forbi München og Leipzig. Vi kjører så Bundestrasse 4 forbi Quedlingburg og videre til Braunschweig for overnatting.

 

Dag 12: Braunschweig – Kiel  350 km

Vi starter tidlig fra Einbeck og passerer Hannover og Hamburg på vei til Kiel, hvor Color Line har avgang kl 14.00. Tid på egen hånd fram til felles middag om kvelden.

 

Dag 13: Oslo – Hjemstedene

Frokost om bord før ankomst Oslo kl 10.00. I løpet av formiddagen er vi trygt tilbake på våre hjemsteder.

AVREISEDATO 19.09.2021
VARIGHET 13 dager
PRIS Kr 19 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Kroatia
Avreisedato 19.09.2021 Varighet 13 dager
Pris Kr 19 900,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 2 400,-
Singel lugar kr 1 400,-
Utvendig lugar kr 1 100 pr lugar
Prisen inkluderer
 • Båtreisen Oslo-Kiel i dobbel 3* innvendig lugar t/r
 • 1 natt på Inter City Hotell Leipzig
 • 1 natt på Hotel Oberforsthof i St Johann
 • 6 netter på Valamar Hotel Diamant i Porec
 • 1 natt på hotell Anders Hofer i Kufstein
 • 1 natt på Vienna House i Braunschweig
 • 12 frokoster, 4 lunsjer, 12 middager
 • Entre til Postonjagrottene
 • Entre til det romerske teateret i Pula
 • Utflukt til Pula
 • Utflukt til Motovun
 • Trøffelsafari
 • Vinsmaking
 • Båttur til Limfjorden
 • Reiseleder
 • Reisen med Arne Johans Bussreiser
Lignende turer fra Arne Johans
Hildesheim Hildesheim
AVREISEDATO 05.12.2021
VARIGHET6 dager
Julemarked i Rostock Julemarked i Rostock
AVREISEDATO 12.12.2021
VARIGHET5 dager
Juletur til Straand Hotell Juletur til Straand Hotell
AVREISEDATO 23.12.2021
VARIGHET5 Dager
Nyttårstur til Straand Hotell Nyttårstur til Straand Hotell
AVREISEDATO 29.12.2021
VARIGHET5 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: