Kitzbühl iTyrol

Kitzbühl iTyrol

Del turen med dine venner:
Besøk i Hitlers Ørnerede
AVREISEDATO 03.10.2021
VARIGHET 10 Dager
PRIS Kr 18 900
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Opplev ekte tyrolerstemning i den koselige alpelandsbyen Kitzbühl i Østerrike. Byen ligger nede i dalen med de vakreste kulisser, Kitzbühler Horn, 1996 m.o.h. mot syd og Wilder Kaiser, 2344 m.o.h. mot nord. Langs hovedgaten ligger barokhusene i rad og rekke. Under oppholdet her skal vi besøke Innsbruck, kjøre Achenseebahn, båttur på Achensee og besøke Hitlers Ørnerede – Kehlsteinhasus. Vi bor 5 netter i vintersportsstedet Kitzbühl på Hotell Erika.

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo.

Etter påstigning fortsetter vi inn til Conor Line-terminalen i Oslo. Skipet har avgang kl 14. Vi slapper av og nyter fasilitetene om bord fram til felles middag om kvelden.

 

Dag 2: Kiel – Leipzig. 500 km

Etter en god frokost er vi klar for kontinentet. Vi passerer Ludwigslust og kjører gjennom delstaten Sachsen- Anhalt til Magdeburg og Leipzig, hvor vi skal overnatte.

 

Dag 3: Leipzig – Kitzbühl 560 km

Fra de flate delene av Tyskland nærmer vi oss München, og begynner å ane konturene av alpene. Sent på ettermiddagen ankommer vi St. Johann, en idyllisk alpelandsby med ca. 7.000 innbyggere. Her er det liv både sommer og vinter. I 5 netter skal vi bo på Hotell Erika i Kitzbühl.  Flere av alpetoppene rundt oss ligger på opp til 2.400 meter. Under oppholdet serveres det frokost og middag på hotellet. Hotellet har mye sjarm. Hotell Erika er Bygget i jugendstil i 1897 og er i dag et flott hotell med mange fasiliteter. Muligheter for forskjellige SPA behandlinger, trimrom og her er utendørs kulp og innendørs basseng.

.

Dag 4: Utflukt til Innsbruck,

I dag skal vi besøke Innsbruck hovedstaden i Tyrol. Vi får med oss det kjente rundmaleriet som omhandler slaget ved Bergisel. Dette er et fantastisk skue. Har du vært her før så oppdager du stadig nye detaljer. Vi skal også besøke Welten Basilikaen og byens gamle bydel med torget og huset med Det gylne tak. Om kvelden skal vi oppleve ekte Tyroleraften på Gasthof Neuwirt.

 

Dag 5: Utflukt til Achensee

Vi kjører med bussen til Jenbach hvor vi skal gå om bord i jernbanen som tar oss med opp til Achensee. Dette er en damp og tannhjulsbane som på en strekning på 7 kilometer stiger 440 høydemeter. I 130 år har det vært togforbindelse fra Inndalen og opp til Achensee. Når vi kommer opp til sjøen så bytter vi transportmiddel til Båt og blir med på en rundtur på Achensee. Vel tilbake i Pertisau rusler vi bort på en nærliggende restaurant for lunsj. I byen finnes også godt med suvenirbutikker som vi kan besøke etter lunsj. Vi er tilbake i Kitzbühl på ettermiddagen

 

Dag 6: Opphold i Kitzbühl

Så har vi nok en dag til egen disposisjon i Kitzbühl. Noen vil kanskje ta en tur til fjells med noen av taubanene. Litt shopping kan friste noen eller bare nyte hotellets fasiliteter. Frokost og middag på hotellet

 

Dag 7:  Kitzbühl– Ingolstadt.  320 km

Vi tar farvel med Kitzbühl. Først setter vi kursen østover til Berechtesgaden. Martin Borman gjorde området til Hitlers sørlige hovedkvarter. Her finnes bl.a. Albert Speers hjem, Bormans eget hovedkvarter og middelalderborg og Gestapos hovedkvarter. På 1.834 m.o.h. ligger Kehlstein eller Ørneredet, som Bormann bygde og ga i gave til Hitler på hans 50 års dag. Etter besøk og lunsj her kjører vi videre nordover i Tyskland til Ingolstadt for middag og overnatting.

 

Dag 8: Ingolstadt – Hildesheim. 560 km

Vi fortsetter gjennom Tyskland. Passerer Würsburg og Kassel og ender opp i Hildesheim for middag og overnatting.

 

 

Dag 9: Hildesheim – Kiel.

I dag tar vi farvel med Tyskland. Vi passerer raskt Hannover og Hamburg og ankommer Kiel. Vi går om bord i Color Line sitt flotte skip og finner våre lugarer. Er været pent anbefales en tur på soldekk. Her finnes en bar med enkle retter, samt en flott utsikt utover Kiel bukten. Vi møtes til felles buffet om kvelden.

 

Dag 10: Oslo – hjem.

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok en gang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 03.10.2021
VARIGHET 10 Dager
PRIS Kr 18 900
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Kitzbuhl i Tyrol
Avreisedato 03.10.2021 Varighet 10 Dager
Pris Kr 18 900 Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 3 500
Singel lugar kr 1 200,-
Utvendig lugar kr 1 100,- pr lugar
Prisen inkluderer

Prisen inkluderer:

Oslo – Kiel t/r i 3* innv. Dobbellugar

1 natt på hotell i Radisson Blu Leipzig

5 netter på Hotel Erika i Kitzbühl

1 natt på hotell i Ingolstadt

1 natt på Van der Valk i Hildesheim

10 frokoster, 2 lunsj, 10 middager

Tyrolleraften

Lokal guide i Innsbruck

Tur med Achenseebanen

Båttur på Achensee

Besøk på Ørneredet

Reiseleder

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Hildesheim Hildesheim
AVREISEDATO 05.12.2021
VARIGHET6 dager
Julemarked i Rostock Julemarked i Rostock
AVREISEDATO 12.12.2021
VARIGHET5 dager
Juletur til Straand Hotell Juletur til Straand Hotell
AVREISEDATO 23.12.2021
VARIGHET5 Dager
Nyttårstur til Straand Hotell Nyttårstur til Straand Hotell
AVREISEDATO 29.12.2021
VARIGHET5 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: