Karpacz i Polen

Karpacz i Polen

Del turen med dine venner:
Med Spreewald
AVREISEDATO 14.07.2020
VARIGHET 10 dager
PRIS Kr 16 900
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Karpacz er et populært kur og skisportsted i sørvestlige Polen. På sommeren er det veldig populært med vandreturer i området som ligger rett ved fjellkjeden Karkonosze. Hotellet vi skal bo på heter Golebiewski og har store solterrasser, badebasseng og SPA områder. I tillegg har vi all Inklusive på hotellet i Polen. Så her er det fri bar fra kl 11 til kl 21. Vi bruker Karpacz som utgangspunkt når vi reiser på utflukter til Julias glasbruk, Ksiaz slott og den lille byen Jelenia Gora. På 1800 tallet ble Vagn Stavkirke fra Valdres flyttet ned her. Vi avlegger den et besøk og får også med oss en liten orgelkonsert i kirken. På veien sydover besøker vi Spreewald og blir med på en kanaltur med det velkjente Kahn båtene. På hjemturen rekker vi også en snartur innom Berlin

 

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo.

Etter påstigning fortsetter vi inn til Color Line-terminalen i Oslo. Skipet har avgang kl 14. Vi slapper av og nyter fasilitetene om bord fram til felles middag om kvelden.

 

Dag 2: Kiel – Lubbenau

Vi nyter en deilig frokost mens vi seiler inn Kiel fjorden. Vel i land tar vi plass i bussen og setter kursen mot Berlin. Vi passerer den gamle grensen mellom Øst og Vest Tyskland og kjører i utkanten av Berlin og videre sydover mot området Spreewald. Her skal vi bo på hotell Schloss Lubbenau. Lübbenau er en av Hovedbyene i dette spesielle området Spreewald.

 

Dag 3: Lübbenau – Karpacz

I dag begynner vi med en båttur med Kahn båt. Dette er Spreewald sine Gondoler. Vi seiler gjennom naturskjønne områder og får stifte bekjentskap og smake på områdets spesialitet som er sylteagurker. Turen går videre mot Görlitz. Denne byen er delt i to. En del i Tyskland og en del i Polen. Vi besøker byens bryggeri. Dagen siste etappe går til vårt hovedmål Karpacz. Her sjekker vi inn på vårt hotell Golebiewski. Hotellet har 2 badelandskap med både innendørs og utendørs basseng. Her er flere badstuer og en stor SPA avdeling. Vi møtes til middag i hotellets restaurant.

 

Dag 4 Opphold i Karpacz

I dag kan vi bare slappe av og bli bedre kjent med området. Vi har ordnet slik at vi har «all inclusive» under oppholdet. Så fra kl 11.30. til kl 21.00. Er alle drikke inkludert mineralvann, vin, øl, likører og drinker. Det er også inkludert en snacks bufeet og desserter. Hotellet ligger på 800 meter over havet og her er fine turveier og stier for å gå turer i denne flotte naturen. Hotellet har også store solterrasser hvor man kan slappe av ved bassenget og nyte utsikten

 

Dag 5: Glasbruk og Fiskeoppdrett

I nærheten av vårt hotell ligger glasshytten Julia. Her produserer man krystallglass, boller og andre produkter til veldig hyggelige priser. Vi får en omvisning og besøker stedets fabrikkutsalg.  Allerede i middelalderen begynte man å produsere glass her. Området i fjellene var vanskelig å dyrke, men rikt på silisium, brensel og vann som er hovedingrediensene i glassproduksjon. Dagen lunsj skal vi spise på restaurant Aquakultura. Her driver man med fiskeoppdrett og har bygget en spektakulær

Restaurant. Det blir også besøk i den lille byen Jelenia Gora med sitt historiske bysenter og sjarmerende torg.  Her finner man en kopi av Katarina kirken i Stockholm. Det er også masse hjort i området. Jelenia betyr hjort på polsk. Vi er tilbake på hotellet om ettermiddagen

 

Dag 6: Utflukt til Ksiaz Slott og Vagn Kirke

Den enorme eventyrborgen kneiser dramatisk på toppen av en klippe og var det strategiske tilholdsstedet for den lokale fyrsten Bolko 1. kalt den strenge. Borgen ble bygget på slutten av 1200 tallet. Så var den i familie Hochbergs eie fra 1509 og frem til 1941 da den ble Nazistenes hovedkvarter. Borgen ble så restaurert frem til i dag. Hvert år arrangeres et av Polens mest berømte og dyreste nyttårsball her. Turen går så videre til Vagns Stavkirke og vi får høre historien om hvordan stavkirken fra Vang i Valdres havnet her i de polske fjellene. Vi har også bestilt en orgelkonsert som vi skal overvære.

 

Dag 7 Opphold i Karpacz

Så har vi nok en dag til bare å nyte livet på hotellet og i nærområdene. Her finnes og en Bowlingbane, butikk og en sommer bobbane hvis man vil ha litt action. Vi håper på pent vær så man kan slappe av på solterrassen og nyte en liten forfriskning fra baren.

 

Dag 8 Karpacz. Schwerin 530 km

Så tar vi farvel med vårt flotte hotell, og reiser nordover mot Tyskland. Vi krysser grensen ved Forst og kommer til Berlin for lunsj. Vi rekker også en liten rundtur i sentrum av Berlin før lunsj. God og mette begynner vi på dagens siste etappe til Schwerin, som er hovedstad i Mecklenburg Vorpommern. Schwerin er kjent for sitt store slott som ligger ute Schweriner See. Middag serveres på hotellet.

 

Dag 9 Schwerin – Kiel

Etter en god frokost reiser vi mot havnebyen Kiel. Her ligger Color Line sin flotte ferge og venter på oss. Båtavgangen er kl 14.00. Vi kan også anbefale en tur på dekk og nyte utseilingen av den 17 km lange Kielerfjorden. På ettermiddagen møtes vi til aftensbufeet i restauranten Grand Bufeet på dekk 6. Det er også show i Showlounge kl 19 og kl 21.

 

Dag 10 Oslo - Hjemstedene

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder.

AVREISEDATO 14.07.2020
VARIGHET 10 dager
PRIS Kr 16 900
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Karpacz Polen
Avreisedato 14.07.2020 Varighet 10 dager
Pris Kr 16 900 Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 800,-
Singel lugar kr 2 400,-
Utvendig lugar kr 1 000,- pr lugar
Prisen inkluderer

Prisen inkluderer:

Båtreisen Oslo-Kiel i dbl innvendig lugar t/r

1 natt på Hotell Schloss i Lübbenau

5 netter på Hotell Golebiewski i Karpacz

1 natt på Inter City Hotell i Schwerin

9 frokoster

9 middager

4 lunsjer

All Inclusive på hotell Golebiewski

Båttur med Kahnbåter i Spreewald

Besøk på glasbruk

Besøk i Vagn Stavkirke inkl orgelkonsert

Besøk i Jelenia Gora

Besøk på Ksiaz Slott

Veiavgifter

Reiseleder

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Julemarked i Schwerin Julemarked i Schwerin
AVREISEDATO 28.11.2020
VARIGHET5 Dager
Julemarked langs vinveien Julemarked langs vinveien
AVREISEDATO 07.12.2020
VARIGHET9 Dager
Julemarked i Magdeburg Julemarked i Magdeburg
AVREISEDATO 16.12.2020
VARIGHET6 Dager
Juletur til Straand Hotell Juletur til Straand Hotell
AVREISEDATO 23.12.2020
VARIGHET5 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: