Geiranger og Ålesund

Geiranger og Ålesund

Del turen med dine venner:
AVREISEDATO 19.09.2021
VARIGHET 6 Dager
PRIS Kr 11 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Geirangerfjorden kalles verdens vakreste fjord. Her vil du oppleve en natur som nesten tar pusten fra deg. Ville og vakre fossefall, steile fjellvegger, grønn frodighet og majestetiske fjelltopper - ja det er eventyrlig. Her finner du severdigheter som Ørnesvingene, Dalsnibba, Flydalsjuvet og Fjordsenteret. Geiranger har også mange små, spennende butikker med gode tilbud på norske kvalitetsvarer. Ålesund er kjent som Jugendbyen. Etter bybrannen i 1904 ble sentrum bygget opp i Jugendstil. Vi nyter utsikten fra byfjellet Aksla og besøker Atlanterhavsparken. Det blir også besøk på Alnes Fyr og øyene utenfor Ålesund. I 2016 åpnet man et opplevelses senter på Alnes, som ligger på Godøya. Hjemreisen fra Ålesund går via Ørsta og Volda. I Loen reiser vi med den nye taubanen, opp til fjellet Hoven, før vi har en siste overnatting i Skei i Jølster

Dag for dag

Dag 1: Til Geiranger

Etter påstigning reiser vi via Fagernes og til Beitostølen hvor vi spiser dagens lunsj. Turen går videre over Valdresflya til Lom. Her stopper vi ved den gamle Stavkirken. Ferden går videre forbi Pollefoss og over Strynefjellet til Geiranger. Her skal vi bo 2 netter på Hotell Geiranger som ligger nede i sentrum av Geiranger. Vi møtes til middag om kvelden.

 

Dag 2: Opphold i Geiranger.

Vi tilbringer dagen i Geiranger. Etter frokost reiser vi på en liten utflukt til Fjordsenteret som forteller om livet rundt Norges fjordarmer. Vi reiser også opp til Flydalsjuvet. Herfra har vi en flott utsikt utover Geiranger og Geirangerfjorden. Lunsj serveres på hotellet. Vi skal også reise helt opp på Dalsniba som ligger 1500 meter over havet. Så her har vi en fantastisk utsikt.

 

Dag 3: Geiranger - Ålesund

Etter frokost begir vi oss ned til fergeleiet. Her går vi om bord i båten som tar oss med på en flott tur ut Geirangerfjorden til Helleylt. Underveis passerer vi fossene «De Syv Søstre» og «Friaren». Vi kan også se gården Skagaflå. Fra Hellesylt går turen via Stranda og til Ålesund. Dagens lunsj serveres på Fjellstua på Aksla. Herfra har vi en fantastisk utsikt utover Ålesund. Etter lunsj besøker vi   Atlanterhavsparken. Her kan vi beskue alle fiske artene man finner i havet utenfor. Her er både store og små akvarium. Vi sjekker inn på vårt hotell.

 

Dag 4: Ålesund – Utflukt Alnes Fyr

Etter frokost møter vi vår lokal guide som tar oss med på en liten rundtur i Ålesund sentrum. Vi reiser videre ut til øyene utenfor Ålesund og besøker Alnes Fyr og opplevelsessenteret der. Vi får servert kaffe og kake før vi returnerer til Ålesund. Lunsj på egenhånd og resten av ettermiddagen til fri disposisjon.

 

Dag 5: Ålesund – Skei  210 km

Fra Ålesund følger vi E-39 sydover forbi Ørsta og Volda til Loen. Her blir det en luftig tur med Loen Skylift, som tar oss med fra fjorden og opp på fjellet Hoven 1011 m.o.h. Banen ble åpnet av Dronning Sonja i mai 2017. Vi spiser lunsj på toppen. Turen videre går over Utviksfjellet til Byrkjelo og Skei. Her overnatter vi på Thon Hotell Jølster. Vi kan anbefale et besøk på Audhild Vikens Vevstove som ligger rett ved hotellet.

 

Dag 6: Skei - Drammen

 Da er dagen kommet for å ta farvel med Skei Hotell. Vi tar Fjærlandsveien til Sogndal og videre til Lærdal. I Lærdal besøker vi Laksesenteret. Her får vi se en film om laksens vandring fra Lærdalselva til havområdene vest for Skottland og hjem igjen til Lærdalselva. Turen går videre over Hemsedalsfjellet og igjennom Hallingdalen til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 19.09.2021
VARIGHET 6 Dager
PRIS Kr 11 900,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Geiranger og Ålesund
Avreisedato 19.09.2021 Varighet 6 Dager
Pris Kr 11 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 2 000,-


Prisen inkluderer

Prisen inkluderer:

2 netter i dobbel rom på  Hotell Geiranger.

2 netter på Quality Gotell Waterfront i Ålesund

1 natt på Thon Hotell Jølster

5 frokoster

5 lunsjer

5 middager

Båttur på Geirangerfjorden

Entre til Fjordsenteret

Entre Atlanterhavsparken

Tur til Dalsniba

Lokal guide i Ålesund

Besøk på Alnes Fyr og Opplevelsessenter

Besøk på Audhild Vikens Vevstove

Entre til Villakssenteret i Lærdal

Tur med Loen Skylift

Alle ferger

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

 

Lignende turer fra Arne Johans
Hildesheim Hildesheim
AVREISEDATO 05.12.2021
VARIGHET6 dager
Julemarked i Rostock Julemarked i Rostock
AVREISEDATO 12.12.2021
VARIGHET5 dager
Juletur til Straand Hotell Juletur til Straand Hotell
AVREISEDATO 23.12.2021
VARIGHET5 Dager
Nyttårstur til Straand Hotell Nyttårstur til Straand Hotell
AVREISEDATO 29.12.2021
VARIGHET5 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: