Dalen Hotell

Dalen Hotell

Del turen med dine venner:
Vakre Telemark
AVREISEDATO 05.06.2018
VARIGHET 4 dager
PRIS Kr 7 950,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ

Turiststrømmen til Dalen var stor allerede på 1800-tallet på grunn av Telemarkskanalen, men Dalen manglet et luksushotell for de rike og prominente gjestene. Med inspirasjon fra blant annet stavkirker og vikingtiden ble Dalen hotellet oppført i 1894. Hotellet ble kjent over hele Europa og det engelske aristokratiet kom hit. Kong Oscar II var gjest her, det var også keiser Wilhelm av Tyskland og kong Leopold II av Belgia. Hit kom også kong Haakon VII og dronning Maud med daværende kronprins Olav.  Under andre verdenskrig tok tyskerne over hotellet, og interiør ble fjernet mens bygningene forfalt. Predikanten Aage Samuelsen hadde tro på framtiden for hotellet. Han kjøpte det, men lyktes ikke med å få reist kapital til restaurering av bygningene. Men han gav hotellet mye oppmerksomhet og PR. På slutten av 1980-tallet ble det satt i gang restaurering og i 1992 åpnet hotellet igjen. Telemark har et utall av severdigheter og vi skal oppleve mye på denne turen. Vi kan nevne det spennende Z-museet i Treungen og Vi reiser på utflukt til Vemork og industriarbeideermuseet. En dag reiser vi til Vest-Telemark med besøk på museet til Anne Grimdalen. Omvisning i Eidsborg Stavkirke og skimuseet i Morgedal. Den siste dagen får vi også med en tur på Telemarkskanalen.

Dag for dag

Dag 1: Til Dalen

Vi reiser fra Oslo på morgenen og har påstigning ned igjennom Vestfold. Vi stopper for en liten benstrekk ved Lasses Kafeteria. Så fortsetter vi via Drangedal til Treungen og Z-museet.  Her har man bygget opp et veldig artig museum som viser kjente og kjære ting fra 1930-1960 årene. Mange gjenstander som vil vekke gode minner for mange. Blant annet biler, motorsykler og mopeder med tidsriktig tilbehør. Det er også en unik samling av orientalske tepper, samt gamle leker og klær og en stor telefonutstilling. I museet ligger også en koselig kafé i gjennomført 60-talls stil. Så fortsetter vi til Dalen Hotell.

 

Dag 2: Utflukt til Vemork

Etter frokost setter vi kursen mot Rjukan. Vi kjører mot Nutheim og videre over Øyfjell til Rauland og over fjellet til Vemork. Her går vi over i en minibuss som frakter oss over hengebrua og opp til Industriarbeidermuseet. Vi får en orientering om kraftstasjonen og betydningen utbyggingen hadde for Rjukan som sted. Så viser man filmen om sabotasjeaksjonen på Rjukan. Det finnes også flere andre utstillinger på stedet, blant annet om livet på Rjukan i krigsårene 1940 til 1945. Lunsjen serveres i Cafe Vemork. Hjemturen går via Rauland til Dalen. Middag på hotellet om kvelden

 

Dag 3: Utflukt til Dalen og Anne Grimdalstunet.

Fra Dalen kjører vi opp til Grimdalstunet. Grimdalen er fødestedet og barndomshjemmet til billedhuggeren Anne Grimdalen - mest kjent for sitt arbeid med utsmykningen av Oslo Rådhus. I dag er Grimdalen et fredet gårdstun med hus fra middelalderen og et skulpturhus med arbeid av Anne Grimdalen. Hver sommer er det utstilling av kjente kunstnere. Så blir det besøk på Norsk Skieventyr i Morgedal, hvor vi også spiser lunsj. Dagens siste severdighet er Eidsborg Stavkirke før vi igjen er tilbake på Dalen Hotell

 

Dag 4: Dalen – Telemarkskanalen - Hjemsteder

Så er oppholdet på Dalen slutt for denne gang. Vi kjører direkte til Ulefoss, her går vi om bord i MS Telemarken som tar oss med opp til Lunde. Telemarkskanalen er et fantastisk byggverk. Vi seiler gjennom slusene i Ulefoss og Vrangfoss til Lunde. En deilig tur gjennom flott natur. Vi spiser en lett lunsj på slusekroa før vi begynner på hjemturen til Skien, Vestfold og Oslo.

AVREISEDATO 05.06.2018
VARIGHET 4 dager
PRIS Kr 7 950,-
Seter tilgjengelig MELD DEG PÅ
Destinasjon Dalen Hotell
Avreisedato 05.06.2018 Varighet 4 dager
Pris Kr 7 950,- Påstigningstabell G (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 1 000,-


Prisen inkluderer

3 netter på Dalen Hotell

3 frokoster, 4 lunsjer og 3 middager

Besøk på Vemork industriarbeidermuseum

Minibuss fra parkeringen til museet

Besøk på Anne Grimdalen muset

Besøk på Eidsborg Stavkirke

Besøk på Norsk Skieventyr

Besøk på Z-Museet

Tur med Telemakrskanalen fra Ulefoss til Lunde

Reisen i Setra turistbuss

 

Lignende turer fra Arne Johans
Påsketur til Minsk Påsketur til Minsk
AVREISEDATO 11.04.2019
VARIGHET12 dager
Bornholm Bornholm
AVREISEDATO 16.04.2019
VARIGHET7 Dager
Blomstringstur til Holland Blomstringstur til Holland
AVREISEDATO 07.05.2019
VARIGHET8 Dager
Måløy og Stadt Måløy og Stadt
AVREISEDATO 20.05.2019
VARIGHET6 Dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: