Belgia

Belgia

Del turen med dine venner:
Gent, Brugge og Brussel
AVREISEDATO 05.09.2019
VARIGHET 9 Dager
PRIS Kr 17 900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Belgia som nasjon er relativ ung – født i 1830, men når det gjelder historie og kultur er dette et av Europas eldste og mest betydningsfulle områder. På 1500 tallet var Brussel sentrum i et rike som omfattet Spania, Østerrike, deler av Italia og frankrike og hele nåværende Holland. I 1958 ble Brussel som en hovedstad i det nye Europa en posisjon den har fremdeles den dag i dag. Belgia er et geografisk lite land. Vi har valgt Gent som vår base på denne turen og drar på utflukter derifra.  Gent er en by hvor fortid og nåtid går hånd i hånd. Ingen byer i Belgia har så mange fredede bygninger.  Her finner vi Sint Baafskatedralen med brødrene Van Eycks altertavle og den berømte Gravensten borgen fra 1180. Brugge var en gang et av Europas fremste handelssteder. Rundt byen går fortsatt en nesten intakt bymur og ved torget finner vi det 83 meter høye Belforttårnet. Med sine 47 klokker, gir det en flott klang utover byens gater. Belgisk sjokolade er velkjent og vi legger turen innom en ekte sjokoladefabrikk Brussel, ”Europas Hovedstad” er en livlig, glad og moderne storby, som prøver og bevare sitt gamle hjerte. De vakre fasadene ved middelaldertorget Grand Place står i sterk kontrast til de nye moderne EU bygningene. Rett ved Grand Place finner vi også Belgias mest kjente herre - Manneken Pis. I stadig nye uniformer står han trofast å gjør sin ”stråle”. Atomium er også et kjent landemerke i Belgia. Dette forestiller et jernatom forstørret 165 milliarder ganger og ble bygget til verdensutstillingen i 1958.. Så må vi også nevne vår guide på denne turen Jan Peter som bor i Brussel og snakker 8 språk inkludert norsk. Så hvorfor ikke prøve en tur til Belgia – kan anbefales

Dag for dag

Dag 1: Til Oslo

Etter påstigning reiser vi til Oslo. Her går vi om bord i Color Fantasy som har avgang kl 14.00. Innkvartering i 3*** innvendige lugarer. Vi anbefaler en tur i Panorama lounge hvor man kan nyte den vakre Oslofjorden. Om kvelden møtes vi til felles middag. Vi anbefaler også Showet som vises i skipets show lounge kl 19 og kl 21.

 

Dag 2: Kiel – Gent 700 km

Vi spiser en god frokost på båten før vi ankommer Kiel. Vi tar plass i bussen og legger i vei på raske motorveier. På vår vei mot Brussel reiser vi forbi Hamburg og Bremen før vi kommer inn i Holland og videre til Belgia og Gent. Vi ankommer Gent ca kl 20.00 og sjekker inn på vårt hotell. Felles middag.

 

Dag 3: Utflukt til Brugge  110 km

I dag skal vi besøke den nordlige delen av kysten og Brugge. Vi besøker Jugendbyen De Haan som ligger helt ute ved kysten. Det blir også en tur med «kysttrikken»  I Brügge går det en nesten helt intakt bymur. På torget kan man sette seg ned og nyte en Belgisk Vaffel med is og høre på klokkespillet i det 83 meter høye Belforttårnet, med hele 47 klokker. Vi skal også på en liten kanaltur i Brugge Retur til hotellet på ettermiddagen.

 

Dag 4: Utflukt til Brussel og Antwerpen 150 km

Etter frokost gjør vi oss klar for en rundtur i Brussel. Første delen foregår med buss. Vi får se Atomium, Heysel stadion, den kinesiske paviljong, En omvisning i EU parlamentet rekker vi også i løpet av dagen. Belgia er viden kjent for sin sjokolade og vi skal besøke en av byens sjokoladefabrikker – Zaabär.. Turen avsluttes med en spasertur på Grand Place som er Brussels geografiske, historiske og handelsmessige sentrum. Et lite stykke fra Grand place finner vi også en kjent kar med sine 53 cm er han ikke blant de største men Manneken Pis er kanskje den mest berømte herremannen i Brussel.  Antwerpen er et senter for den internasjonale diamanthandel. Her ligger også Onze Live Vrouwe katedralen som er den største i hele Belgia. Byens flotte torg Grote Markt opprinnelig bygget under byens guldalder på 1500 tallet. Like ved ligger Groenplaats - den grønne plass. Et flott grøntområde med mange restauranter og kafeer.

 

 

 

Dag 5: Opphold i Gent

Gent er en av Belgias mest interessante byer. Med 240 000 innbyggere er livet i Gent betraktelig roligere enn i Brussel. Jan Peter tar oss med på en vandring gjennom den gamle bydelen. Gent ble grunnlagt av romerne og begynte sin vekst i det 7 århundre, da man begynte å oppføre klostrene St Baafs og St Pieter. I sentrum finner man også borgen Gravensteen som tilhørte grevene av Flanderen. Vi skal også på kanaltur i Gent. Rundturen slutter til lunsj og på ettermiddagen kan man se nærmere på det man måtte ønske eller kansje sette av litt tid til shopping.

 

Dag 6: Utflukt til Tournai

Tournai er en liten hemmelig perle i Belgia. Byen har i alle år vært et senter for kunst og kultur. I middelalderen var det guld og smedarbeider. På 14 og 1500 tallet var det veggteppene fra Tournai som var etterspurt blant alle hoffene i Europa. På 1800 tallet var byen kjent for sitt porselen. I dag kan katedralen Notre Dame med sine 5 tårn sees fra store deler av byen. Belgia preges også av elver og kanaler og godstransport på kanalene er en viktig del av infrastrukturen. Vi skal se nærmer på 3 forskjellige typer skipsheiser deriblant verdens største. Her løfter man store kanalbåter hele 73 meter til værs. En spennende dag i litt ukjente områder.

 

Dag 7: Gent – Bremen 510 km

Vi tar farvel med Gent og setter kursen mot Hansabyen Bremen. Er det flyt i trafikken ankommer vi tidlig på ettermiddagen slik at vi får litt tid til å nyte litt av Bremen. En liten rusletur bort i Schnoor Virtel kan anbefales. En egen bydel med trange gater og koselige små butikker. Byens torg er også et mektig syn med det gamle rådhuset og de flotte bindingsverkshusene.

 

Dag 8: Bremen - Kiel.  220 km

Etter frokost tar bussen oss langs raske motorveier til Kiel. Her blir det tid til litt shopping før vi går ombord i Color Line. Innkvartering i 3 stjerners innvendige lugarer. Fra soldekk kan man nyte utseilingen fra Kiel.

 

Dag 9: Oslo - Hjemstedene.

Under innseilingen til Oslo nyter vi en deilig frokost. Vel i land tar vi nok engang plass i bussen og returnerer til våre hjemsteder.

 

AVREISEDATO 05.09.2019
VARIGHET 9 Dager
PRIS Kr 17 900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Belgia
Avreisedato 05.09.2019 Varighet 9 Dager
Pris Kr 17 900,- Påstigningstabell A (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 3 400,-
Singel lugar kr 1 400,-
Utvendig lugar kr 1 000,- pr lugar
Prisen inkluderer

Båtreisen Oslo - Kiel i  3* innvendig lugar t/r

5 netter på hotell i Gent

1 natt på hotell i Bremen

8 frokoster

3 lunsjer

8 middager.

Besøk på sjokoladefabrikk

Tur med Kysttrikken

Kanaltur i Brugge og Gent

Entre til div katedraler

Lokal guide under oppholdet i Belgia

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Julemarked i Rostock Julemarked i Rostock
AVREISEDATO 15.12.2019
VARIGHET5 dager
Juleopphold Skeikampen Juleopphold Skeikampen
AVREISEDATO 23.12.2019
VARIGHET5 Dager
Juletur til Straand Hotell Juletur til Straand Hotell
AVREISEDATO 23.12.2019
VARIGHET5 Dager
Nyttårstur Skeikampen Nyttårstur Skeikampen
AVREISEDATO 29.12.2019
VARIGHET4 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: