Atlanterhavsveien og Kristiansund

Atlanterhavsveien og Kristiansund

Del turen med dine venner:
Med besøk på Grip og Håholmen
AVREISEDATO 04.07.2021
VARIGHET 6 Dager
PRIS Kr 11 900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ

Norge har en helt unik natur og i løpet av 6 dager vil vi få oppleve det store mangfoldet landet vårt kan tilby. Gudbrandsdalen frodig og flott. Romsdalen med sine bratte fjell. Atlanterhavsveien som slynger seg fra holme til holme ytterst i havgapet. Idyllen på Håholmen, paradiset til Ragnar Thorseth. Rosenes by Molde med kongebjørka og som hver år huser landets desidert største og mest berømte Jazzfestival. Vi besøker tørrfisk byen Kristiansund. Og en utflukt til det gamle fiskeværet Grip. I tillegg får vi med oss friluftsmuseet Maihaugen på Lillehammer. Overnatting i Rondane og et besøk på Prøysenhuset.

Dag for dag

Dag 1: Til Dombås

Etter påstigning reiser vi nordover forbi Minnesund og Langs Mjøsa. På Lillehammer spiser vi lunsj på Maihaugen. Etter lunsj får vi en omvisning på Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Museet åpnet i 1904 etter at Lillehammer Bys Vel kjøpte samlingen til Anders Sandvig som kom til Lillehammer i 1885. Han var opprinnelig tannlege men samlet på mange ting. Sandvig ble bestyrer på museet, en jobb han hadde helt til 1946. Etter besøket på Maihaugen fortsetter vi til Dombås for overnatting på Dombås Hotell.

 

Dag 2: Dombås – Molde – Kristiansund

Vi passerer Lesjaskog og kjører ned Romsdalen. Det blir stopp ved den beryktete Trollvegen. Isfjorden var kjent for sine konfeksjonsfabrikker. Etter en kort fergetur fra Åfarnes til Sølsnes kommer vi til Molde. Vi spiser lunsj og kjører en liten rundtur i Molde. Vi får se Aker Stadion, Rosepiken og Konge Bjørka. Fra Varde stua får vi en praktfull utsikt mot Romsdalsalpene (Hvis været er bra) Fra Molde er det en drøy times kjøring til Kristiansund. Her bor i sentrum på Grand Hotell Kristiansund

 

Dag 3: Utflukt til Atlanterhavsveien.

Etter frokost reiser vi mot fiskeværet Bud. Det blir omvisning på Ergan Kystfort, som ble bygget av tyskerne under 2. verdenskrig. Turen videre går langs den beryktede Hustadvika som har bydd på mange problemer for sjøfolk opp igjennom tiden. Ved Vevang begynner den 8 kilometer lange Atlanterhavsveien som slynger seg fra holme til holme helt ute i havgapet. Et stykke norsk ingeniørkunst. I nord enden av Atlanterhavsveien finner vi Håholmen. Ragnar Thorset sitt paradis. Vi blir fraktet ut med båt. Her serveres” himmelsk fiskesuppe” og vi får se en film om eventyreren Ragnar Thorset i Saga Siglar huset. Vi er tilbake i Kristiansund på ettermiddagen og samles til middag om kvelden.

 

Dag 4: Utflukt til Grip

Etter frokost går vi ned til kaien, her går vi om bord i skyssbåten som tar oss med ut til det lille øysamfunnet Grip. Grip ligger 14 km fra Kristiansund og var frem til 1964 egen kommune. I dag er øya et yndet reisemål og feriested. Det sjelden man har muligheter til å kjøpe eiendom på Grip. De går stort sett i arv fra generasjoner til generasjoner. Midt på øya har man også en stavkirke. Vi er tilbake på hotellet til lunsj. Resten av ettermiddagen til fri disposisjon.

 

Dag 5: Kristiansund – Folldal – Rondane

Så sier vi farvel til Kristiansund. Vi passerer Sunndalsøra og strekker litt på bena ved Oppdal. Turen går så over Dovrefjell til Hjerkinn. Her dreier vi østover mot Folldal. Vi spiser lunsj på Gruvekroa. Gruvedriften i Folldal startet i 1745 og er kanskje ikke like godt kjent som driften på Røros eller på Kongsberg. Med masse ny kunnskap begir vi oss ut på siste etappe opp til Spidsbergseter for overnatting.

 

Dag 6: Rondane – Hjem

Vi fortsetter over Venabygdsfjellet ned til Ringebu. Dagens lunsj stopp blir på Prøysenhuset. Her får vi god mat og en liten formidling om Alf Prøysen sitt liv og arbeid. Så er turens siste etappe forbi Hamar og Langs Mjøsa til Minnesund og våre hjemsteder.

 

 

AVREISEDATO 04.07.2021
VARIGHET 6 Dager
PRIS Kr 11 900,-
Garantert avgang MELD DEG PÅ
Destinasjon Atlanterhavsveien og Kristiansund
Avreisedato 04.07.2021 Varighet 6 Dager
Pris Kr 11 900,- Påstigningstabell B (se tabell)
Tillegg: Singel rom kr 2 000,-


Prisen inkluderer

Prisen inkluderer:

1 natt på Dombås Hotell

3 netter på Quality Grand Hotell i Kristiansund

1 natt på Spidsbergseter

5 frokoster, 6 lunsjer og 5 middager

Omvisning på Maihaugen

Rundtur i Molde

Utflukt til Grip

Omvisning på Ergan Kystfort.

Båttur til Håholmen

Film i Saga Siglar huset

Ferge Åfarnes – Sølsnes

Besøk på Prøysenhuset

Bussreisen med Arne Johans Bussreiser

Lignende turer fra Arne Johans
Syd svenske høydepunkt Syd svenske høydepunkt
AVREISEDATO 21.06.2021
VARIGHET6
Savalen Fjellhotell Savalen Fjellhotell
AVREISEDATO 24.06.2021
VARIGHET4 Dager
Sør Vest landet, Flor og Fjære Sør Vest landet, Flor og Fjære
AVREISEDATO 28.06.2021
VARIGHET5 Dager
Legoland og Løveparken Legoland og Løveparken
AVREISEDATO 05.07.2021
VARIGHET4 dager
test
Ring meg på 911 50 099 Eller send e-post til arjo-fo@online.no
Arne Johans Bussreiser
Jernbanegata 12,
3070 Sande
Telefon: 911 50 099
E-post: arjo-fo@online.no
Følg oss på facebook
Del siden med dine venner: